Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Στο κομβόι η Εργατική Πάλη Οικοδόμων και το Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας

Στο κομβόι η Εργατική Πάλη Οικοδόμων και το  Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας

hospital_agrinio_41Εργατική Πάλη Οικοδόμων
Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Με λουκέτα απειλούνται τα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου.
Με την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας του Νόμου, το σταμάτημα των εφημεριών στα ιατρεία του ΙΚΑ και την μετατροπή τους σε ΕΟΠΥ, δέχονται πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασθενών ενώ λειτουργούν με πολύ λιγότερο προσωπικό και ειδικευμένους γιατρούς .
Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου υπολειτουργούν κλινικές με λιγότερο προσωπικό από αυτό που απαιτείται (παιδιατρική, παθολογική, καρδιολογική, μικροβιολογικό, Μ.Τ. Νεφρού , Διοικητική Υπηρεσία, Επιστημονικό προσωπικό, και Φαρμακείο, με ακάλυπτες εφημερίες σε όλα τα τμήματα), κάτι που καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Στο Νοσοκομείο του Αγρινίου η εικόνα δεν είναι καλύτερη. Οι Αγρινιώτες ενώ, εδώ και πολλά χρόνια πάλευαν για σύγχρονο Νοσοκομείο, με βάση τις ανάγκες της περιοχής, το είδαν να γίνεται πράξη μόνο όμως σαν κτίριο τα τελευταία χρόνια . Ένα αχανές κτίριο με λιγότερο προσωπικό από το παλιό(λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων χωρίς αναπλήρωση), μόνο και μόνο γιατί κάποιοι «έπρεπε» να κόψουν την κορδέλα και να βάλουν το όνομά τους στις μαρμάρινες πλάκες της εισόδου!!!! Τώρα στοιβάζονται στους διαδρόμους του ώρες ατελείωτες για να εξυπηρετηθούν ενώ υπάρχει κίνδυνος να μπει λουκέτο αν δεν εξοικονομηθούν 1,4 εκ. ευρώ για τις ανάγκες λειτουργίας μέχρι τέλος του χρόνου σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζουν εκπρόσωποι εργαζομένων του Νοσοκομείου .
Η εντατική λειτουργία του προσωπικού, λόγω ελλείψεων και πολλών παραιτήσεων γιατρών για συνταξιοδότηση, επιδεινώνει ακόμη πιο πολύ την κατάσταση το τελευταίο διάστημα(χαρακτηριστικά είχαμε συνεχείς παραιτήσεις σε πολλές ειδικότητες όπως καρδιολογίας , παιδιατρικής και έπεται συνέχεια).
Για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση πρέπει το Νοσοκομείο και οι υπόλοιπες δομές Υγείας να γίνουν υπόθεση του Αγρινιώτικου λαού, ο οποίος θα παρέμβει και θα απαιτήσει :

-Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους.
– Να σταματήσει η κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και περίθαλψης ειδικά σήμερα που φτωχοποιούνται συνεχώς τμήματα της κοινωνίας όπως οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι , οι οικονομικά κατεστραμμένοι από την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των μνημονίων της Ε.Ε.

Με τους Φορείς της πόλης ,τα Σωματεία, τα Πολιτικά κόμματα, και όσους αγωνιούν για την υγεία να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε το δικαίωμα για δωρεάν υγεία και περίθαλψη .
Το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία δικαιούνται σύγχρονα Νοσοκομεία και δομές που θα παρέχουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Αγρινίου Σάββατο 10 πμ .

Προσυγκέντρωση στα παλιά σφαγεία.

Εργατική Πάλη Οικοδόμων
Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.