Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Στο κυνήγι αλλότριων ψήφων

Στο κυνήγι αλλότριων ψήφων

the

Συνεχίζοντας από το χτεσινό σημείωμα φαίνεται πόσο άλλαξαν οι εποχές. Καθώς πέρασαν 4 μέρες  κι η κουβέντα εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από τη Χρυσή Αυγή, σε τοπικό επίπεδο ο εκλεγμένος της στην Περιφέρεια έβγαλε μια διάψευση ότι παρακίνησε για συγκεκριμένη ψήφο σε Περιφέρεια και Πάτρα, κάτι όχι δύσκολο τη σήμερον εποχή. Αν έχεις συνομιλήσει με δημοσιογράφο ξεμπλέκεις πανεύκολα, την ίδια ώρα που η γραμμή είναι «μαύρο σε όλους που μας εχθρεύονται».

Αλλά  έχει σχεδόν πλάκα όλο αυτό που συμβαίνει με τις ψήφους των διαφιλονικούμενων χώρων. Όλοι κάνουν υποθέσεις ποιος θα στηρίξει ποιον. Τι θα ψηφίσουν οι αριστεροί στο δήμο Αγρινίου. Ποιος μιλάει από την κεντροαριστερά με ποιον. Την ίδια ώρα-όπως παρατήρησε ο έμπειρος Δ. Σταμάτης-που η ΝΔ στηρίζει τους (λεγόμενους)κεντροαριστερούς απέναντι σε Συριζαίους στην Αττική, εδώ χρειάζεται ψήφους από τους δεύτερους για να κλειδώσει το δήμο! Πως γίνονται όλα αυτά μαζί; Γίνονται όπως γίνονται και άλλα πολλά που ακούμε κι εμείς αλλά δεν είναι δουλειά μας να αναπαράγουμε.

Αυτά όμως ωχριούν μπροστά στα υπόλοιπα που συμβαίνουν. Το ποσοστό της Χ.Α. στο κέντρο της χώρας (ακόμα και στις γειτονιές της Β Πειραιώς όπου πρόσφατα δολοφονήθηκε άνθρωπος από μέλος της) έχει καλύψει το γεγονός ότι έχει εκπροσώπηση σε 3 δήμους μόλις σε όλη τη χώρα! Με 7 δημοτικούς συμβούλους όλους κι όλους! Γιατί σε τόσους μπόρεσε να κατεβάσει υποψηφίους. Ενώ στις Περιφέρειες που τα ψηφοδέλτια ήταν μικρότερα έβγαλε 26 συμβούλους που σε 13 Περιφέρειες σημαίνει αναλογικά από 2 σε καθεμιά! Και 26 σε ένα σύνολο πολλών εκατοντάδων εκπροσώπων σε ενώσεις με 3 και 4 νομούς.

Γιατί τότε αυτός ο ορυμαγδός; Γιατί θέλουν όλοι τις εντυπώσεις σε Αθήνα και Αττική και δεν έχουν πρόβλημα να κυνηγήσουν ψήφους που εννοείται ότι σιχαίνονται. «Έλα μωρέ δεν είναι και τόσο ακροδεξιά τα παιδιά, παραστρατημένα είναι». «Λίγη διαχείριση θυμού και μια δουλειά θέλουν»…Θα τρελαθούμε! Και να στα λένε αυτά άνθρωποι που εδώ και 4 χρόνια μπορεί να έχουν πάει και σε καμιά 30ριά αντισυγκεντρώσεις!

Θέλουν να τους φέρουν στον ίσιο δρόμο. Δεν διστάζουν να πουν και ποιος είναι αυτός ο ίσιος δρόμος μάλιστα. Θα είχε πλάκα αν δεν ήταν αηδιαστικό.

Όταν η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Φούντα παραδέχεται ότι το κόμμα της δεν πήγε στην Αθήνα καλά γιατί ο κόσμος εκεί, απηυδισμένος όπως είναι, ψηφίζει με μίσος, πρέπει όλοι να δεχτούμε ότι τον ουμανισμό και τις ωραίες ιδέες τις έχουμε χορτάτοι με τα πακέτα να τρέχουν. Μόλις σφίξουν τα γάλατα το ρίχνουμε και στον Βελζεβούλ αν είναι διαθέσιμος.

Α, ρε τι ωραίες ήταν οι μέρες οι παλιές. Γινόταν εκλογές, πλακωνόμασταν, κάναμε αφισοκόλληση, ξαναπλακωνόμασταν, είχαμε σχολεία για «δημοκράτες» και για «συντηρητικούς», καφενεία κόκκινα, πράσινα, μπλε, πλακωνόμασταν, αλλά ήταν όλα ευδιάκριτα. Τώρα όλα είναι κουρνιαχτός. Η ρημάδα η κρίση μας αποκάλυψε…Άσε που τα νέα παιδιά ούτε την «επάρατο Δεξιά» έχουν γνωρίσει, ούτε τον κόσμο μοιρασμένο πρόλαβαν. Η κυριακάτικη αποτίμηση αποτελεσμάτων θα έχει πολύ πλάκα…

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.