Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

«Στο Πάρκο γίνονται υποστυλώσεις στα δέντρα, δεν κόβονται»

Συζήτηση και για τις εργασίες στο Πάρκο στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

park

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Πάρκο Αγρινίου πριν από λίγο στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, καθώς η ομάδα πολιτών γνωστή ως «Συνέλευση για την Προστασία και την αναζωογόνηση του Πάρκου» έκανε παράσταση και πήρε τον λόγο μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μερμίγκη σχετικά με τις εργασίες  που γίνονται σήμερα στο Πάρκο. Η ερώτηση περιλάμβανε και το τι έχει σχεδιαστεί σήμερα αλλά και το που βρίσκονται υλικά από το πάρκο, για παράδειγμα οι πέτρες ξερολιθιάς κάποιες από τις οποίες πολίτης είπε ότι έχουν θεαθεί σε μάντρα στην Ερμίτσα. Παράλληλα, άλλος πολίτης παρέδωσε στο σώμα την έκθεση 18 σελίδων από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων και κάλεσε να την μελετήσουν οι σύμβουλοι.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου είπε ότι γνωρίζει την έκθεση η οποία, όπως εξήγησε, καταλήγει στο ότι πρέπει να υπάρξει νέα μελέτη για το Πάρκο, ένα θέμα που το χαρακτήρισε δύσκολο καθώς ακόμα αναμένεται η οριστική απόφαση του ΣτΕ και ο εργολάβος έχει φύγει. «Από την πλευρά μας, σε συνεργασία με το δασαρχείο κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να ξαναγίνει το Πάρκο προσβάσιμο στον πολίτη», ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου εκφράζοντας μάλιστα την απορία του για κάποιες ερωτήσεις που έγιναν για την φύση των εργασιών στο χώρο. «Δεν καταλαβαίνω, να μην κλαδέψουμε; Να μην κάνουμε τις βασικές εργασίες; Νομίζω ότι πράττουμε το σωστό», είπε ο κ. Παπαναστασίου που είχε και έναν έντονο διάλογο με πολίτη που είπε ότι ξέρει που είναι όλες οι πέτρες. Ο δήμαρχος Αγρινίου τον ρώτησε αν ξέρει και που είναι οι δύο προτομές των Παπαστράτων που χάθηκαν. Τελικά κατέληξαν αμφότεροι ότι δεν κάνουν αστυνόμευση στο Πάρκο…

Πάντως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης απάντησε στις ερωτήσεις μέλους της Συνέλευσης για το αν ξυλεύονται δέντρα και αν θα υπάρξει φέτος πρόβλημα με ακόμη περισσότερα δέντρα που έχουν γείρει, πως ο δήμος κάνει υποστυλώσεις στα δέντρα και δεν  τα κόβει, παράλληλα με καθαρισμούς και κόψιμο χαμηλής βλάστησης. Για, δε, τις πέτρες που έχουν χαθεί εξήγησε ότι επί δικής του ευθύνης αυτές φυλάσσονται στον χώρο που είναι η υπηρεσία πρασίνου αλλά δεν γνωρίζει αν έχουν παρθεί πέτρες κατά την εποχή που γινόταν εργασίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με τα δέντρα στο πάρκο… Αντί να έχει γίνει η ανάπλαση χτες, καθόμαστε και ασχολούμαστε αν θα κοπεί το τάδε δέντρο ή όχι.

    Και πληρώνουμε εμείς σαν μ…κες τον λογαριασμό για τη συντήρηση γέρικων δέντρων που αύριο μεθαύριο θα πέσουν πάνω μας… Αλλά έχουμε μπλέξει με τους ψεκασμένους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.