Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Στο παλαιό νοσοκομείο η σχολή βοηθών Νοσηλευτών της ΕΠΑΣ

Στο παλαιό νοσοκομείο η σχολή βοηθών Νοσηλευτών της ΕΠΑΣ

DSCN5807

Ποιες υπηρεσίες εξακολουθούν να λειτουργούν στο κτίριο της Κόκκαλη που έχει ουσιαστικά βάλει λουκέτο εδώ και ένα μήνα

Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου Αγρινίου έχει ξεκινήσει από τις 29 Ιουλίου και μόλις πριν λίγες μέρες και οι τελευταίες Μονάδες ξεκίνησαν να λειτουργούν κανονικά στο νέο κτήριο. Με τις όποιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το νέο νοσοκομείο βρίσκει πλέον ρυθμούς, ενώ ακόμη εκκρεμεί το ζήτημα της αξιοποίησης του κτιρίου που μέχρι πρότινος  στεγάζονταν το  Νοσοκομείο.
Καμία έως τώρα πρόταση, ούτε οι προτάσεις που είχαν γίνει από τον δήμαρχο Αγρινίου Π.Μοσχολιό αναφορικά με το ζήτημα αυτό έχουν προχωρήσει, ενώ η πρώτη και μοναδική εξέλιξη είναι η μεταφορά σε αυτό τις σχολής βοηθών Νοσηλευτών της ΕΠΑΣ Αγρινίου. Η σχολή νοσηλευτών  που μέχρι τώρα στεγάζονταν σε κτήριο της οδού Βότση θα μεταφερθεί στο κτήριο της Κόκκαλη, ενώ στο κτήριο που μέχρι σήμερα στεγάζονται οι νοσηλευτές  θα μεταστεγαστεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου. Η απόφαση πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και σκοπός είναι βέβαια, με τη λειτουργία της σχολής στο δημόσιο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, η μείωση των λειτουργικών εξόδων(ενοίκιο κλπ).
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη και τα όσα δήλωσε στο «Γ»,  αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα, είναι μια διαλογική συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων με αποκλειστικό αντικείμενο την ουσιαστική αξιοποίηση του παλαιού κτηρίου.
Στο παλαιό νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί η μονάδα του ΟΚΑΝΑ αλλά και το ΕΚΑΒ, για τις υπηρεσίες του οποίου προβλέπεται και έχει παραχωρηθεί εδώ και μια πενταετία χώρος στις αποθήκες δίπλα στο νέο νοσοκομείο. Πρόκειται βέβαια για φιλοξενούμενες υπηρεσίες και η μεταφορά τους μαζί με το ζήτημα της μεταφοράς ή όχι του ΟΚΑΝΑ από το παλαιό στο νέο νοσοκομείο είναι θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τις επόμενες μέρες. Το θέμα πάντως της μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ στο νέο νοσοκομείο είναι ακόμη υπό εξέταση από τη διοίκηση.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

DSCN5808

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.