Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Στο πειθαρχικό υπάλληλοι Κέντρου Υγείας

Στο πειθαρχικό υπάλληλοι Κέντρου Υγείας

Στο πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας παραπέμφθηκαν δύο υπάλληλοι Κέντρου Υγείας αρμοδιότητας του Nοσοκομείου Αγρινίου για ατελή εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος και της απόκτησης οικονομικού οφέλους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΣ.

Κατά τη διάρκεια επιστάμενων ελέγχων που είχαν ζητηθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου το φθινόπωρο στα οικονομικά τόσο του νοσοκομείου όσο και των Κέντρων Υγείας, διαπιστώθηκε σε  συγκεκριμένο κέντρο υγείας οικονομικές διαφορές ανάμεσα στις αποδείξεις και τις συγκεντρωτικές καταστάσεις των νοσηλείων των Τ.Ε.Π.

Πρόκειται για τα γνωστά 5ευρα που αποδίδει κάθε πολίτης προκειμένου να εξεταστεί από τους δημόσιους φορείς υγείας. Για το συγκεκριμένο κέντρο υγείας οι διαφορές που παρουσιάζονταν ξεκινούσαν από το τέλος του 2010 και παρουσίασαν αυξητική τάση κατά το 2011 και το 2012. Ενώ αρχικά η παράδοση των συγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων εμφανίζονταν ως ορθή εντούτοις υπέκρυπταν διαφορές που με τον πρώτο έλεγχο δεν διαπιστώνονταν.

Ωστόσο με μια δεύτερη προσεκτική ματιά εμφανίζονταν παρατυπίες όπως καταγραφή ονόματος ασθενούς διαφορετικού στη  συγκεντρωτική κατάσταση από  αυτή του μπλοκ αποδείξεων. Το ποσό της οικονομικής διαφοράς που προέκυψε ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ ενώ ανέδειξε και το πρόβλημα  διοικητικού ελέγχου στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας.

Ύστερα από τη διενέργεια της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διατάχθηκε και τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι η πειθαρχική δίωξη των εν λόγω υπαλλήλων ξεπερνά τις αρμοδιότητές του και τους παρέπεμψε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της υγειονομικής περιφέρειας. Σημειωτέον ότι ο νέος δημοσιουπαλληλικός κώδικας είναι πιο αυστηρός και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τίθενται αυτομάτως σε αργία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός έχει ήδη πραγματοποιηθεί εμπεριστατωμένος έλεγχος των οικονομικών και σε άλλα κέντρα υγείας όπου προς το παρόν δεν έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες. Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλες δομές υγείας που περιλαμβάνονται στο νέο πλέον ΝΠΔΔ νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.