Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Στο Περδικάκι ανταμώνουν σήμερα οι Σαρακατσαναίοι

Στο Περδικάκι ανταμώνουν σήμερα οι Σαρακατσαναίοι

Επιτυχημένο θεσμό αποτελεί πλέον το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περδικάκι (Σακαρέτσι) του Ορεινού Βάλτου,
Για 9η χρονιά οι Σαρακατσαναίοι της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας, της ευρύτερης περιοχής αλλά και Σαρακατσαναίοι από άλλες περιοχές της χώρας θα ανταμώσουν στο Περδικάκι σήμερα Σάββατο 8 και αύριο Κυριακή 9 Ιουλίου.
Το αντάμωμα για δεύτερη χρονιά στη θέση Μακρυλάκι (μέχρι προ διετίας λάμβανε χώρα στη θέση Μιλογόστι) οργανώνεται από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου – Ξηρομέρου – Ευρυτανίας « Η Φουστανέλα». Το Σάββατο βράδυ το πρόγραμμα προβλέπει σαρακατσάνικο γλέντι μέχρι το πρωί με σαρακατσάνικη ορχήστρα. Την Κυριακή στις 10:00 θα τελεστεί η δοξολογία και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν ομιλία από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Θεόδωρο Γιαννακό, χαιρετισμοί, βραβεύσεις επίδειξη με ποιμενικούς σαρακατσάνικους σκύλους, τα χορευτικά των συλλόγων και φυσικά θα ακολουθήσει το γλέντι .
Του Περδικακίου έχει καταστεί πλέον ένα από τα σημαντικά ανταμώματα που οργώνονται κάθε καλοκαίρι, κορυφαίο εκ των οποίον είναι το Πανελλήνιο Αντάμωμα στο Περτούλι Τρικάλων. Θυμίζουμε ότι κάποιοι μελετητές θεωρούν το Περδικάκι κοιτίδα των Σαρακατσαναίων. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα ανταμώματα των Σαρακατσαναίων θυμίζουν τη διαδρομή μιας φυλής που τιμά τις παραδόσεις της όντας περήφανη για την ιστορία της.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.