Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Στο πλευρό των εμπόρων

dikastiria1

φορείς και κινήματα στο Αγρίνιο

Σε κοινή σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου «Δικαίωμα στη ζωή», και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2014 στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο, με την παρουσία εκπροσώπων και μέλων φορέων και κινημάτων της πόλης, αποφασίστηκαν και κοινοποιούνταν τα κάτωθι:

“Επειδή την Τετάρτη 9-7-2014 τρεις έμποροι της πόλης, με την συνδρομή, αρωγή  και επικουρικότητα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, προσφεύγουν με αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου, κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά στην κοινωνική ασφάλιση από τη μια, αλλά και το δίκιο και την προστασία, απέναντι στις παράνομες, αντισυνταγματικές και τοκογλυφικές ορέξεις ενός οργανισμού, που κρατά ομήρους ασφαλισμένους – ανασφάλιστους, έχουμε κληθεί από το Δ.Σ. του ΕΣΑ σε συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα τους, αγώνα ζωής για όλους μας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ την πραγματοποίηση συγκέντρωσης συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, την μέρα και την ώρα της προαναφερόμενης δίκης, μπροστά στα δικαστήρια.

  1. Ενδυναμώνοντας και στηρίζοντας το κάλεσμα του Ε.Σ.Α. ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο σωματείο των κλάδων ασφάλισης του ΟΑΕΕ,τις κινηματικές συνελεύσεις της πόλης,όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες,καθώς και όλους τους κατοίκους της πόλης,να προπαγανδίσουν με κάθε μέσο και τρόποτη συγκεκριμένη δράση,και να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση, της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2014 στις 10:30 το πρωί μπροστά στα δικαστήρια

απέναντι σε έναν οργανισμό, «που κάνοντας κατάχρηση δημόσιας εξουσίας, εκβιαστικά απαιτεί εισφορές (έντοκες μάλιστα) για υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που ποτέ δεν μας παρείχε!!! Εκβιάζει με κατασχέσεις και κάθε είδους επαίσχυντες απειλές για “οφειλόμενα ασφάλιστρα” κλάδου υγείας, όταν μας έχει ταυτόχρονα ανασφάλιστους, υποχρεώνοντάς μας ή να πληρώνουμε μόνοι μας (ο θεός και η καρδιά μας ξέρουν πως..) τους γιατρούς, τα χειρουργεία, τα φάρμακα ή να πεθαίνουμε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε προς τούτο ο Ε.Σ.Α.

  1. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα της συνεχούς λειτουργίας του Συντονιστικού των Φορέων και των Κινημάτων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, μιας και η αγωνιστική και κινηματική εμπειρία, όλων όσων έχουν συμμετάσχει σε αυτό, έχει αποδείξει την μεγάλη ανταπόκριση που έχει η λειτουργία του στην πράξη, καθώς και την αποτελεσματικότητα των δράσεων που συντονίζει και πραγματοποιεί.
  2. Γι’ αυτό αποφασίστηκε να αποσταλεί πρόσκληση προς τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων, που στεγάζονται στην πόλη του Αγρινίου, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του Δήμου Αγρινίου, τα πολιτικά κόμματα, καθώς και προς όλες τις συνελεύσεις των κινημάτων της πόλης, για την συγκρότηση με τον ορισμό εκπροσώπων τους. έτσι ώστε να γίνει εφικτή η μόνιμη και διαρκής λειτουργία του Συντονιστικού.
  3. Από την παραπάνω πρόσκληση αποκλείονται η φερόμενη ως εγκληματική συμμορία της Νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και κάθε ψευδεπίγραφη μετάλλαξη της, καθώς και όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στήριξαν τις κυβερνήσεις από το 2009 έως σήμερα.
  4. Την παρούσα ανακοίνωση υπογράφουν εκπρόσωποι και μέλη των παρακάτω φορέων και κινημάτων της πόλης του Αγρινίου”.

 

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Ομοσπονδία Επαγ/βιοτεχνών Αιτ/νίας

Σύλλογος φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης

Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή»

Λαϊκή Συνέλευση – Ανυπότακτο Αγρίνιο

Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ

Εργατική πάλη οικοδόμων

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.