Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Στο φουλ οι μηχανές για συμφωνία εντός δέκα ημερών

77B4D94F2884D1615E6C3511EA3387EDΕντολή να βάλουν στο φουλ τις μηχανές έχουν οι υπουργοί για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με στόχο όλα να είναι έτοιμα μετά το Δεκαπενταύγουστο για να περάσει το πακέτο μέτρων από τη Βουλή στις 17-18 Αυγούστου και από τα ξένα κοινοβούλια γύρω στις 20 του ίδιου μήνα.
Η σημερινή και η αυριανή ημέρα θεωρούνται οι πιο ενδεικτικές για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Την Τετάρτη θα γίνει μια πρώτη σύνοψη των ώς τώρα διαπραγματεύσεων σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Τσακαλώτου και Οικονομίας Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ σήμερα, Τρίτη, θα υπάρξει μια ακόμη συνάντηση με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων (13:30 στο Hilton).
Μετά τις αυριανές συναντήσεις των υπουργών με τους δανειστές θα ακολουθήσει ενημέρωση του πρωθυπουργού -ο οποίος επιστρέφει από ολιγοήμερες διακοπές-, αποτίμηση των ώς τώρα διαπραγματεύσεων και αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.
Όπως αναφέρει το Έθνος, ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ευρωπαίους ηγέτες, για να καταστήσει για άλλη μια φορά σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί πιστά το σχέδιο για ψήφιση της συμφωνίας εντός του Αυγούστου και να επισημάνει ότι η τήρηση των δεσμεύσεων αφορά όλους.
Μήνυμα αισιοδοξίας για την έκβαση των συζητήσεων εξέπεμψε και ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ότι αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία.
Δήλωσε, μάλιστα, ενθαρρυμένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα. «Οι έλληνες εταίροι μας ανταποκρίνονται πλήρως και εποικοδομητικά και εργάζονται σκληρά για την εξεύρεση μιας συμφωνίας, η οποία είναι προς το συμφέρον όλων» σχολίασε.Ν.Σ.

Newsroom ΔΟΛ

 


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.