Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Στο Eurogroup «κλειδώνει» η χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα -Πότε και πώς θα γίνουν οι εκταμιεύσεις

eurogroup-gefyra-708

Η μαραθώνια Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε και πλέον τη σκυτάλη παίρνει το Eurogroup προκειμένου να ολοκληρώσει τους όρους της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα.
Στο πρόγραμμα ενδιάμεσης χρηματοδότησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ. «Σε σχέση με τη χρηματοδότηση γέφυρα μας ζητήθηκε σήμερα το βράδυ να το συζητήσουμε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάποια από τα θέματα, ενέπλεκαν όλα τα κράτη μέλη αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε προς τα πού θα κατευθυνθούμε. Θα το εξετάσουμε στο Eurogroup το απόγευμα», είπε χαρακτηριστικά.

Πως θα γίνουν οι εκταμιεύσεις
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εκταμιεύσεις θα γίνουν μόνο μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών, αλλά και του τριετούς προγράμματος από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ψηφοφορίες θα γίνουν και σε αλλα εθνικά κοινοβούλια. Αφού ολοκληρωθούν οι ανωτέρω διαδικασίες θα συγκληθεί περί το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας εκ νέου με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup, διευκρίνισε ο Ολλανδός υπουργός.

Πότε αναμένεται να γίνουν οι εκταμιεύσεις
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ οι εκταμιεύσεις των χρημάτων που θα χρειαστεί άμεσα η Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουλίου (7 δισ. ευρώ) και στα μέσα Αυγούστου (5 δισ. ευρώ).

http://www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.