Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Στύβοντας την πέτρα αδιαμαρτύρητα…

Στύβοντας την πέτρα αδιαμαρτύρητα…

petra

Περάσαμε όλο το Σαββατοκύριακο να μετράμε αν τα κοινοβουλευτικά αυτοκίνητα κάνουν 300 ή 400 ευρώ να τα βάλουν από την τσέπη τους οι βουλευτές. Μετά αν θα γίνουν εξεταστικές για τα μνημόνια που έφεραν  την κρίση, οπότε πάει μέχρι τα «σύνορα Καραμανλή» το θέμα ή για την  κρίση που  έφερε τα μνημόνια οπότε έχει και πριν από το 2009 ευθύνες. Μετά διαβάσαμε 200 δηλώσεις για τη βία στα γήπεδα, μετά μάθαμε ότι η Τουρκία πάει να μας αλλάξει τελείως την ατζέντα(χαλάλι της, καλό θα μας κάνει!), μετά ότι πιάστηκαν κι άλλοι τρομοκράτες. Μετά μάθαμε τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και πως εκεί δεν ισχύει το «80% της στήριξης του λαού».

Και μαθαίνουμε σήμερα-μετά φυσικά από το πρώτιστο ότι θα ανοίξει η ΕΡΤ- ότι α) στη ΔΕΗ θα γίνουν αυξήσεις αλλά με τη μορφή…επιδομάτων για να μην έχουν δημοσιονομικό κόστος! β) η επιδότηση ενοικίου-αν κατατεθεί και περάσει-θα είναι μόνο για τους μπαταχτζήδες γ) το δωρεάν ρεύμα θα είναι 300 κιλοβατώρες το μήνα για όποιον του το έχουν κόψει και όντως δεν μπορούσε να το πληρώσει(αν ξέραμε ποιοι είναι αυτοί  δεν θα φτάναμε εδώ, ε;).

Αλλά τα οικονομικά μας είναι τέτοια που ακόμα δεν έχει απαντήσει κανείς αν όντως υπάρχει οδηγία να λειτουργούν τα νοσοκομεία με τον μισό προϋπολογισμό. Από τη μία ίσως να είναι έτσι γιατί οι εργαζόμενοι τις εξτρά ώρες και τα Σαββατοκύριακα τα έχουνε ξεχάσει εδώ και κάποιο καιρό. Αλλά, από την άλλη, αν ίσχυαν τα παραπάνω θα είχε ξεσηκωθεί ο τόπος έτσι δεν είναι; Ειδικά αφού ο υπουργός λέει ότι «θα στύψουμε την πέτρα για να πληρώσουμε το ΔΝΤ». Ε; Έτσι δεν είναι;

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.