Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στη Βουλή το αίτημα της «Αλκυόνης»

Στη Βουλή το αίτημα της «Αλκυόνης»

 photo 22Το αίτημα του Συλλόγου ΑΜΕΑ «Αλκυόνη» να υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να εισπράττει τα προβλεπόμενα νοσήλια και τροφεία για τα άτομα με αναπηρία που περιθάλπει, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.

Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν ως αναφορά προς τον υπουργό Υγείας την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΑΜΕΑ, Γονέων και Φίλων «Αλκυόνη» προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, με την οποία ζητεί την υπογραφή σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων ώστε να εφαρμοστούν οι διατάξεις για την απόδοση του θεσμοθετημένου νοσηλίου και τροφείου, καθώς και το έγγραφο της σχετικής, δεύτερης κατά σειρά παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη. Ζητούν, δε, από τον υπουργό να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος και να ενημερώσει σχετικά το Κοινοβούλιο.

Η μη απόδοση του θεσμοθετημένου νοσηλίου και τροφείου στον Σύλλογο «Αλκυόνη» έχει προκαλέσει μέχρις στιγμής την αναστολή της λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Ναύπακτο και, εφόσον παραταθεί, κάνει πιθανή τη διακοπή λειτουργίας και άλλων δομών υποστηριζόμενης διαβίωσης σε όλη τη χώρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.