Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Στ.Δήμας: Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος με ψήφους της Χρυσής Αυγής

Στ.Δήμας: Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος με ψήφους της Χρυσής Αυγής

C8FCD28BEBE925ADBF8E2DE9CB623029Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, αναφερόμενος στα σενάρια για το ενδεχόμενο υπερψήφισής του από βουλευτές της ΧΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας είπε: «Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής».

«Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι εάν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε πολλοί νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη ψηφοφορία.

  • Μπακογιάννη: Αν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Δήμα, εμείς θα ψηφίσουμε «παρών»

Στην ίδια γραμμή πλεύσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η Χρυσή Αυγή έχει διαψεύσει τα σχετικά σενάρια.

«Στις 25 Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα της διεφθαρμένης εξουσίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΧΑ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.