Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Στ.Θεοδωράκης: «Ναι» για μην κοπεί το σχοινί που μας συνδέει με την Ευρώπη

B03A2D4300FE5EB8CB5FB783586148EA

Έκκληση για υποστήριξη στο «ναι» κατά το δημοψήφισμα της Κυριακής απηύθυνε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τους ψηφοφόρους «να κρατήσουν την Ελλάδα ανοικτή και να μην κοπεί το τελευταίο σχοινί που μας συνδέει με την Ευρώπη».

Ο Στ.Θεοδωράκης είπε πως η πρότασή του για το βράδυ της Κυριακής θα είναι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μήνυμά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού απευθύνθηκε «όχι στους φανατικούς αλλά στους φίλους που νομίζουν ότι ψηφίζοντας ΟΧΙ θα μείνουμε στην Ευρώπη και η ζωή μας θα καλυτερεύσει: Είναι και τα δύο λάθος».

«Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά έμεινε χωρίς συμμάχους, ακόμη και οι κεντροαριστεροί ηγέτες, ή μάλλον κυρίως αυτοί, όλος ο Νότος, μας ζητάνε να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Το ΟΧΙ θα το εκλάβουν ως ένα ακόμη βήμα αποκόλλησης από τον κορμό της Ευρώπης. Και μετά, ποιος στην Ευρώπη θα πει ναι; Ποιος θα πει «να στείλουμε λεφτά να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες;» συνεχίζει.

«Όλοι θυμώσαμε τα τελευταία χρόνια, έγιναν πολλά λάθη, από τους πολιτικούς μας, από την ευρωπαϊκή ηγεσία, από τους λεγόμενους θεσμούς που δεν κατάλαβαν ότι το πρόγραμμα ήταν άδικο, πίεζε κυρίως τους φτωχούς και άφηνε στο απυρόβλητο τους πονηρούς και τους διαπλεκόμενους. Αλλά δεν είναι ώρα γι’ αυτή τη συζήτηση. Ο θυμός δε βοηθά να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» συνέχισε.

«Το ΝΑΙ δε θα φέρει ξανά στα πράγματα το παλιό σύστημα, αντιθέτως το ΝΑΙ είναι η μεγάλη σύγκρουση με τις παλιές συνήθειες τις οποίες αντιγράφει και η καινούργια κυβέρνηση, διορισμοί των πιστών, των φίλων, των συγγενών, χάρισμα χρεών στους πλούσιους, στους πολύ πλούσιους, σπατάλες στα ρετιρέ της εξουσίας αλλά ούτε αυτά είναι του παρόντος» είπε.

«Τώρα πρέπει να σκεφτούμε το αύριο, όχι γενικώς και αορίστως το αύριο, αλλά τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη, πώς θέλουμε να είναι η ζωή μας;» συνέχισε.

Ένας υπερυπουργός είπε σε ρωσικό πρακτορείο ότι «κάθε βοήθεια προς τον ελληνικό λαό και κάθε χειρονομία, έστω και συμβολική, θα είναι ευχάριστη».

Ο Στ.Θεοδωράκης κάλεσε σε ένα «δυνατό ΝΑΙ για να μπορούμε να πούμε στους συμμάχους μας: “Οι Έλληνες αποφάσισαν, πάρτε και εσείς τη γενναία απόφαση”, μια καλύτερη συμφωνία, λεφτά για την ανάπτυξη και αναδιάρθρωση του χρέους».

Συνέχισε λέγοντας πως την επομένη μέρα των εκλογών είχε πει «στον κ.Τσίπρα πως κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του, “κάνε μια κυβέρνηση της κεντροαριστεράς – όχι μια κυβέρνηση φανατικών”. Δεν με άκουσε. Συνεργάστηκε με τους ακροδεξιούς».

«Κάτι ανάλογο λέω και τώρα, οι φιλελεύθεροι, οι κεντρώοι, οι αριστεροί, οι αριστεροί μεταρρυθμιστές πρέπει να πάνε μαζί. Αυτή θα είναι η πρότασή μας την Κυριακή το βράδυ, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα, δεν θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος και δεν θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο» ανέφερε.

«Η ζωή μας είναι φτιαγμένη από το καλό, το καλύτερο, το κακό, το χειρότερο. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο κακό και μας λένε ότι δεν υπάρχει χειρότερο. Υπάρχει και το ξέρουμε» λέει.

«Κράτα λοιπόν την Ελλάδα ανοιχτή, μην ενδώσεις στις κραυγές και αποφάσισε με το χέρι στην καρδιά “ναι” για την Ελλάδα» καταλήγει.

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.