Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

“Συγκάλυψη της ακραίας φτώχειας”…

0-thelo-ta-lefta-mou-piso-dilonei-anagnostis

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης  μέσω του υπουργού και υφυπουργού εργασίας κ.κ. Βρούτση και Κεγκέρογλου για την εφαρμογή  του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος  για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οδηγούν στη συγκάλυψη  της ακραίας φτώχειας και ταυτόχρονα ανοίγουν το δρόμο για την καρατόμηση όσων προνοιακών επιδομάτων έχουν απομείνει.

Σύμφωνα με εξαγγελίες η σχετική υπουργική απόφαση  θα παρουσιαστεί μέχρι τέλος του μήνα και θα αφορά την πιλοτική εφαρμογή της σε 13 δήμους.

Η υπουργική απόφαση θα ορίζει το ελάχιστο εισόδημα που θα πρέπει να παίρνει ένα άτομο , ένα ζευγάρι, μια οικογένεια  κ.λ.π. Για παράδειγμα , σύμφωνα με το υπουργείο για μια τετραμελή οικογένεια το επικρατέστερο σενάριο είναι  να εξασφαλίζει 4.800 € το χρόνο , εάν όμως το πραγματικό εισόδημά τους είναι 3.800€ τότε το κράτος  θα τους καταβάλλει άλλα 1.000 € για να συμπληρωθεί το ποσό των 4.800€ .Δηλαδή 4 άτομα  να επιβιώνουν με 13 € την ημέρα.

Επίσης το πραγματικό εισόδημα θα υπολογίζεται και με βάση την αντικειμενική αξία των ακινήτων, δηλαδή θα ισχύουν τα περιουσιακά κριτήρια.

Ακόμα, σύμφωνα με τον υπουργό, προβλέπεται η υποχρεωτική ένταξη του δικαιούχου στην αγορά εργασίας , ανοίγοντας έτσι το δρόμο  ώστε τα ψίχουλα που δίνονται να τα δικαιούται κάποιος μόνο στο διάστημα που υπάρχει κάποιο πρόγραμμα.

Την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος  έχει ζητήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο,  και ο περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  συμβάλλοντας έτσι και η περιφέρεια  στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ και της Ε.Ε. για την κατάργηση μισθών και ημερομισθίων , συντάξεων , την κατάργηση των επιδομάτων και των συλλογικών συμβάσεων.

Το Ε.Κ. Αγρινίου καταγγέλλει την πολιτική αυτή και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική δράση  μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα.

Ιούλης 2014

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.