Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Συγκέντρωση Ανδρέα Μακρυπίδη στη Βόνιτσα

Συγκέντρωση Ανδρέα Μακρυπίδη στη Βόνιτσα


«Υπευθυνότητα και στήριξη για σταθερότητα και προοπτική»

Σε πολίτες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας μίλησε ο Ανδρέας Μακρυπίδης, την Τετάρτη 2/5/2012. Ο Ανδρέας Μακρυπίδης αφού ευχαρίστησε τους πολιτικούς του φίλους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του, τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν, αλλά και για την διαχρονική στήριξη που του έχουν δώσει, τόνισε:
«Η 6η Μαΐου είναι μια μέρα ευθύνης για όλους μας. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα καθορίσει το μέλλον των επόμενων δεκαετιών. Θα κριθεί εάν θα προστατευτούν οι θυσίες της κοινωνίας, εάν οι προσπάθειες του λαού θα πιάσουν τόπο, εάν θα γυρίσουμε σελίδα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο πυλώνας της Δημοκρατικής Παράταξης μπορεί με σιγουριά, υπευθυνότητα και ασφάλεια να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο. Να εγγυηθεί την προοπτική, την ελπίδα, τη σταθερότητα για τη χώρα, τον ελληνικό λαό, τη νέα γενιά. Σήμερα, εδώ από το Βόνιτσα, εκπέμπουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αγώνα και νίκης, για ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. που την 7η Μαΐου θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Η ψήφος και η στήριξη σας είναι πολύτιμη, είναι κρίσιμη για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο.»
Στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό των ενεργειών του, την τελευταία διετία, για θέματα που αφορούν την περιοχή του νέου διευρυμένου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στις ενέργειες του για να ξεκινήσει ο άξονας «ΑΜΒΡΑΚΙΑ – ΑΚΤΙΟ»: «Πίστεψα από την πρώτη στιγμή στην δυνατότητα υλοποίησης του μεγάλου και σύγχρονου οδικού άξονα «ΑΜΒΡΑΚΙΑ-ΑΚΤΙΟ», ενώ ακόμη το έργο βρισκόταν σε «λήθαργο» και κανείς δεν ήλπιζε στην αίσια ολοκλήρωση του. Γνώριζα σε βάθος ότι το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχή μας, καθώς μέσω αυτού επιτυγχάνεται η σύνδεση της με την Ιόνια Οδό, και δίνεται διέξοδος προς τη θάλασσα και τις όμορφες παραλίες του Νομού μας (όπως Βόνιτσα – Πάλαιρος – Μύτικας), τη Λευκάδα, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ακτίου αλλά και τον άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα. Σήμερα ο οδικός άξονας που αποτελεί το μεγαλύτερο εν εξελίξει έργο στο Νομό, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Είναι ένα έργο για το οποίο όλοι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Είναι ένα παράδειγμα ότι μπορούμε και στα δύσκολα.»
Ακολούθως έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες του για την ολοκλήρωση του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΧΥΡΩΝ, με τις οποίες εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου (21 εκατ. € μέχρι το 2015) μέσα από το Πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων ύψους 700.000 Ευρώ, καθώς την έγκριση ποσού ενός (1) εκατ. Ευρώ, για την ολοκλήρωση του αναδασμού της περιοχής.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά άλλα θέματα για τα οποία αγωνίστηκε και έφερε αποτελέσματα όπως:

• Σύνδεση του άξονα «ΑΜΒΡΑΚΙΑ- ΑΚΤΙΟ» με την Λευκάδα (οδικός άξονας Λευκάδα – Άγιος Νικόλαος – Βόνιτσα και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο) μέσω ένταξης στο ΕΣΠΑ.
• Για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Υδροτόπων Αμβρακικού και να επιταχυνθεί η υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος «ΑΝΑΣΑ».
• Την κατάργηση της Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος που προέβλεπε ότι σε απόσταση 300 μέτρων από τη ζώνη NATURA 2000 θα επιτρέπεται μόνο γεωργική παραγωγή και εκμετάλλευση και θα απαγορεύεται η δόμηση.
• Ενέργειες για τη βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών στην περιοχή (διατήρηση της ΔΟΥ Βόνιτσας, διατήρηση των Ειρηνοδικείων Βόνιτσας και Κατούνας, συνέχιση λειτουργίας των Λυκειακών Τάξεων Παλαίρου)
• Παροχή Ιντερνέτ σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά του Δήμου
• Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
• Για τα αγροτικά θέματα και τις πρωτοβουλίες που έλαβε για την επιστροφή ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο, την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων του Μέτρου 144 για τους Καπνοπαραγωγούς, για τα Φωτοβολταϊκά, την εξισωτική αποζημίωση, για την στήριξη της καλλιέργειας Στέβιας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.