Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Φιλιππιάδα

Στο πρώην Στρατόπεδο Πετροπουλάκη στην Φιλιππιάδα έφθασαν σήμερα τα ξημερώματα οι πρώτοι 250 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο σημείο για να τους υποδεχθεί αλλά και να συντονίσει την όλη διαδικασία  είναι από το πρωί ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νίκος Καλαντζής, ενώ το κέντρο φυλάσσεται  από ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Αρκετοί από τους πρόσφυγες με το που αποβιβάστηκαν από τα λεωφορεία άρχισαν να εξεγείρονται αφού  όπως μας μετέφεραν οι ίδιοι ,τους είπαν από τον Πειραία πριν τους επιβιβάσουν  πως τους πάνε σε ξενοδοχεία.

Αντικρίζοντας όμως την πραγματικότητα άρχισαν να φωνάζουν πως θέλουν να γυρίζουν πίσω στην Αθήνα και να πάρουν το αεροπλάνο για την Γερμανία ή κάποια άλλη χώρα στην Κεντρική Ευρώπη.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, αφού όπως αναφέρουν δεν υπάρχει νερό και ρεύμα, ούτε φαγητό.Κάποιοι μεταφέρθηκαν ήδη σε ξενοδοχεία της περιοχής ενώ κάποιοι αναζητούν τρόπους να επιστρέψουν   στην Αθήνα με την ελπίδα πως από εκεί θα μπορέσουν να ταξιδέψουν σε κάποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης.
Άνθρωποι στο πρόσωπο των οποίων είναι αποτυπωμένη η ταλαιπωρία, μικρά παιδιά, βρέφη τα οποία ζουν και μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής , αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να εκδηλώσουν ασθένειες.

mypreveza.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.