Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Συγκροτεί “Δημοτική Ριζοσπαστική Κίνηση” ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση- Κάλεσμα
ΣΥΡΙΖΑΗ «πρώτη» εμφάνιση της παράταξης που θα υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές του Αγρινίου θα γίνει αύριο το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται: «Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου και η πρωτοβουλία πολιτών καλούν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00’ π.μ. στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, Παπαστράτου 53, για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε στα πλαίσια του Δήμου και τη δημιουργία Δημοτικής Ριζοσπαστικής Κίνησης».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί από τον  Καλλικράτη και το μνημόνιο»

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά είναι να κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις και η αυριανή εκδήλωση θα είναι ανοιχτή, έστω και αν το σχετικό κάλεσμα δημοσιεύται λίγες ώρες νωρίτερα.Σημειωτέον πως εδώ και ημέρες διακινείταιι και υπογράφεται από στελέχη, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους πολίτες, κείμενο με   το βασικό κορμό θέσεων της αυτοδιοικητικής παράταξης. Σε αυτό έντονηείναι η κριτική στη δημοτική αρχή Αγρινίου. «Η σημερινή Δημοτική αρχή του Αγρινίου, πιστός εκφραστής αυτών των μνημονιακών πολιτικών, όχι μόνο αδιαφορεί για τη δεινή θέση των δημοτών που πλήττονται από την ανεργία και την ανέχεια, αλλά με τις επιλογές της (π.χ τιμολογιακή πολιτική ΔΕΥΑΑ) επιτείνει την εξαθλίωσή τους» σημειώνεται στο κείμενο που διακινείται και στο οποίο συλλέγονται υπογραφές , καλώντας σε «ανατροπή του πελατειακού κατεστημένου του Δήμου Αγρινίου που επί δεκαετίες διαχειρίζεται τις τύχες μας και έχει οδηγήσει την περιοχή μας σε μαρασμό, παρά τις τεράστιες δυνατότητές της (παραγωγικές, περιβαλλοντικές, ιστορικές, πολιτιστικές)» αναφέρει. Αναλυτικά το κείμενο:  

Ανοικτή πρόσκληση
Για τη δημιουργία δημοτικής ριζοσπαστικής κίνησης

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, καλούμε όλους τους ενεργούς δημοκράτες συνδημότες του Δήμου Αγρινίου να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για τις ζωές μας και τη δράση μας στα πλαίσια του Δήμου μας.
Τα κοινά προβλήματα, οι κοινές αγωνίες αλλά και οι κοινές μας ελπίδες μας δημιουργούν την πεποίθηση ότι μόνο με τη συλλογική μας δράση, με σύνεση, με σχέδιο και προσανατολισμό, στηρίζοντας και συμμετέχοντας στους αναγκαίους αγώνες, μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή που μαστίζει την κοινωνία μας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί από τον «Καλλικράτη» και το μνημόνιο και από εγγυητής της δημοκρατικής λειτουργίας των τοπικών κοινοτήτων έχει μετατραπεί σε αντιδημοκρατικό δημαρχοκεντρικό σύστημα κλειστής διοίκησης και πεδίο πελατειακών σχέσεων.
Ας μη λησμονούμε ότι ο «Καλλικράτης» ήρθε ταυτόχρονα με το πρώτο μνημόνιο το 2010 και αποτέλεσε ουσιαστικά τον πρώτο μνημονιακό βραχίονα, ενάντια στον παραγκωνισμένο και απαξιωμένο δημότη.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα χωριά έχει πλέον στην ουσία καταργηθεί.
Αυτή η πραγματικότητα επιβεβαιώνει και ενισχύει τις σχέσεις αλληλεξάρτησης των Δήμων με την κεντρική εξουσία και τις μνημονιακές πολιτικές της.
Η σημερινή Δημοτική αρχή του Αγρινίου, πιστός εκφραστής αυτών των μνημονιακών πολιτικών, όχι μόνο αδιαφορεί για τη δεινή θέση των δημοτών που πλήττονται από την ανεργία και την ανέχεια, αλλά με τις επιλογές της (π.χ τιμολογιακή πολιτική ΔΕΥΑΑ) επιτείνει την εξαθλίωσή τους.
Συνδημότισσες, συνδημότες
Είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ανάλογες ριζοσπαστικές ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες προκειμένου:
-Να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή μας στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας.
-Την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, της οικονομίας και της εργασίας, του πολιτισμού.
-Την ανατροπή του πελατειακού κατεστημένου του Δήμου Αγρινίου που επί δεκαετίες διαχειρίζεται τις τύχες μας και έχει οδηγήσει την περιοχή μας σε μαρασμό, παρά τις τεράστιες δυνατότητές της (παραγωγικές, περιβαλλοντικές, ιστορικές, πολιτιστικές).
-Να δώσουμε νέο όραμα σε όλους τους συνδημότες μας και ιδιαίτερα στους νέους «πριν είναι πολύ αργά», που θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν, αλλά που βλέπουν τη μετανάστευση ως μονόδρομο.
Πρωτοβουλίες ειδικά, για μια νέα Δημοτική αρχή που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο, τον δημότη της πόλης, της γειτονιάς του χωριού.
Το δημότη απ΄τον οποίο θα δέχεται ιδέες και προτάσεις και στον οποίο η Δημοτική αρχή θα δίνει διαρκώς αναφορά, όπως επιβάλλουν οι κανόνες της διαφάνειας και το δημοκρατικό καθήκον.

Δημοτική Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Δήμου Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.