Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Συζήτησαν τα θέματα αρχαιοτήτων που απασχολούν το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Συζήτησαν τα θέματα αρχαιοτήτων που απασχολούν το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

10846535_667487173363997_1055544972_nΟ Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Βασίλειο Σώζο συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου κα Bικάτου και την αρμόδια υπάλληλο κα Κατσούλη.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Αποστολάκης, αναφερόμενος σε πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, παρουσίασε τα θέματα αρχαιοτήτων που απασχολούν το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
Ιδιαίτερα, για το μεσαιωνικό κάστρο της Βόνιτσας, συζητήθηκαν τα προβλήματα φύλαξης και πυρασφάλειας μετά τη κατάργηση της οργανικής θέσης φύλακα του κάστρου, ο φωτισμός, η καθαριότητα και η συντήρηση των αιθουσών που έχουν αναστηλωθεί, το ωράριο λειτουργίας, και άλλα ορθής λειτουργίας και ανάδειξης του κάστρου, ώστε να είναι προσβάσιμο όλο το χρόνο.
Ο Δήμαρχος ζήτησε και πήρε από την κα Δικάτου κλειδιών της κεντρικής εισόδου του κάστρου, για να εξασφαλισθεί η άμεση πρόσβαση σε περίπτωση ανάγκης,.
Επίσης, ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στο θέμα της ανασκαφής χριστιανικής βυζαντινής βασιλικής στη περιοχή του Δρυμού και τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά τη συγχώνευση των Εφορειών και τη κατάργηση της θέσης Προϊσταμένου Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ώστε να βρεθεί τρόπος για την απρόσκοπτη συνέχιση της αρχαιολογικής ανασκαφής και έρευνας.
Συζήτηση και ενημέρωση έγινε για το αρχαιολογικό μουσείο Θυρρείου.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα ενώ η προϊσταμένη δήλωσε τη θετική της διάθεση και υποσχέθηκε τη συμπαράστασή της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, φυσικά έρχονται και άλλες συναντήσεις όπου θα συζητηθούν πιο αναλυτικά τα θέματα της περιοχής μας.

katounanews.blogspot.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.