Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Συζήτηση για το Κέντρο Υγείας Μύτικα

Συζήτηση για το Κέντρο Υγείας Μύτικα

IMG_20160312_111438Πραγματοποιήθηκε χθες στο Μύτικα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα, η συνάντηση των φορέων και του κόσμου της Δ.Ε. Αλυζίας και του Καστού με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα με αφορμή και θέμα το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Π.Ε. Αιτ/νίας, το οποίο η 6η ΥΠΕ έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση και το μέλλον του Κ.Υ. Μύτικα.

Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομη τοποθέτηση εκπροσώπου του Συλλόγου, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους και τον κ. Ζαμπάρα, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στην σημερινή συνάντηση:
«Η σημερινή μας ανοικτή προς όλους συνάντηση είναι του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα και μόνο και δεν είναι μία κομματική συνάντηση όπως κάποιοι καλοθελητές για δικούς τους λόγους θέλουν να διαδίδουν.
Σκοπός του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα, είναι να βοηθήσει το Κ.Υ. Μύτικα στην εύρυθμη λειτουργία του, κάτι που συνάγεται και από την ονομασία του Συλλόγου και καλέσαμε σήμερα εδώ, να τον ακούσουμε και να μας ακούσει, τον κατεξοχήν αρμόδιο Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ζαμπάρα.
Τα Κ.Υ. με πρόσφατο νομοθέτημα υπάγονται πλέον διοικητικά απ’ ευθείας στην 6η ΥΠΕ και όχι στα νοσοκομεία αναφοράς και τι ποιο φυσικό για εμάς από το να απευθυνθούμε εκεί που βρίσκεται το θέμα μας.
Θυμίζω και ενημερώνω τον κόσμο ότι ο Σύλλογος στο παρελθόν με την προηγούμενη Κυβέρνηση (18 μήνες περίπου υφίσταται ο Σύλλογος), έχει έρθει σε γραπτές συνεννοήσεις με τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη, με πολλούς τότε υπηρεσιακούς παράγοντες (υπάρχουν τα σχετικά e-mails) και επισκέφτηκε στο Μεσολόγγι τον τέως Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κυριακόπουλο, μιας και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ανήκε διοικητικά το Κ.Υ. Μύτικα πριν την πρόσφατη αλλαγή του νόμου.
Τον κομματισμό λοιπόν στο θέμα της Υγείας τον αφήνουμε για άλλους και άλλωστε είναι γνωστές οι κομματικές προτιμήσεις των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου».
Κατόπιν ο λόγος εδόθη στον κ. Ζαμπάρα, ο οποίος εξήγησε τι είναι αυτό το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Π.Ε. Αιτ/νίας, που επεξεργάστηκε και θέτει σε δημόσια διαβούλευση η 6η ΥΠΕ, ποιοι οι στόχοι και το πλάνο εφαρμογής του, πως εντάσσεται και ποιος ο ρόλος του Κ.Υ. Μύτικα μέσα σε αυτό το προτεινόμενο σχέδιο.
Κατόπιν ο συντονιστής της συζήτησης, έδωσε χωρίς αποκλεισμούς τον λόγο σε όλους τους παριστάμενους που τον ζήτησαν για τοποθετήσεις, ερωτήσεις και διευκρινήσεις (μερικοί τοποθετήθηκαν και δύο και τρεις φορές) με την παράκληση να μείνουμε όλοι εντός του θέματος, να μην ξεστρατίσει η συζήτηση σε άλλα ξένα θέματα και για να είναι γόνιμη, να αναφερθούμε στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν, το τήρησαν κατά γράμμα, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις να είναι πολύ καλές και καίριες και κάποιες φορές να γίνεται και ζωντανός διάλογος.
Θίχτηκαν θέματα όπως το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, οι αγροτικοί ιατροί που τοποθεντούνται στα Π.Ι. αλλά δεν τους βλέπουμε, τα κτιριακά προβλήματα του υφιστάμενου κτιρίου του Κ.Υ., οι οικονομικοί πόροι εφαρμογής του σχεδίου, η δεσμευτικότητα της πρότασης της 6ης ΥΠΕ σε σχέση με την στάση του Υπουργείου Υγείας, το θέμα του ασθενοφόρου, του βοηθητικού οχήματος και των οδηγών, το θέμα των εφημεριών κλπ.
Η συζήτηση έκλεισε με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Συλλόγου ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, ανάφερε: «Κύριε Ζαμπάρα σας ευχαριστούμε για την σημερινή σας παρουσία εδώ, αλλά μην ξεχνάτε ότι θα κριθείτε από την πράξη και το αποτέλεσμα, κάτι το οποίο σας το έχουμε αναφέρει και γραπτώς στις προτάσεις μας», με το κ. Ζαμπάρα να απαντά «φυσικά και θα κριθούμε στην πράξη».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.