Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Συζήτηση- ενημέρωση στο Αγρίνιο για τη σχολική στέγη

Συζήτηση- ενημέρωση στο Αγρίνιο για τη σχολική στέγη

K4diktyoΜετά από κάλεσμα του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 13 Μαΐου συζήτηση- ενημέρωση, με θέμα «Σχολική στέγη: προβλήματα, κίνδυνοι, λύσεις (ασφάλεια, υγιεινή, καταλληλότητα, χωρητικότητα, αύλειοι χώροι κλπ.) ». Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο του Δικτύου αναφέρονται τα εξής:
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Διευθυντές και Προϊσταμένες Σχολείων, πρόεδροι και μέλη συλλόγων Γονέων, ο υπεύθυνος του Δήμου Αγρινίου για τη Σχολική Στέγη κ. Σπύρος Αδάμης, εκπρόσωποι της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγρινίου και ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Α/θμας Εκπ/σης κ. Τσιλίκας Θεόδωρος, υπεύθυνος σχολικών Δραστηριοτήτων στο Νομό.
Η εκδήλωση ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα της Σχολικής Στέγης στο Δήμο μας και πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος και προβληματισμός για αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων από την πολιτεία και το Δήμο.
Ως ΔΙΚΤΥΟ, θέτουμε σαν πρώτιστο και κυρίαρχο αίτημα την ευθύνη της Πολιτείας για αύξηση της χρηματοδότησης της Εκπ/σης (πρόβλημα , που στοιχειώνει όλους τους τομείς της Παιδείας εδώ και χρόνια, με επιδείνωσή της από τις μνημονιακές πολιτικές στα χρόνια της κρίσης) και του Δήμου για εξάντληση προσπαθειών αναζήτησης πόρων για τα σχολεία και λύσεις στα προβλήματά τους στις παρούσες συνθήκες. Δεσμευόμαστε, ιεραρχώντας τα προβλήματα, που συζητήθηκαν να προτείνουμε όπου μπορούμε παρεμβάσεις αλλά και προτάσεις πρόληψης σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των κτιρίων και να κρατήσουμε το σημαντικό αυτό θέμα «ζεστό» με αίτημά μας το θέμα να απασχολήσει έγκαιρα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Ομιλίες έγιναν από τους:
– κ. Κοσμετάτου Ελένη, Σχ. Σύμβουλο Προσχ. Αγωγής Ιονίων Νήσων με θέμα «Το σημαντικό ρόλο, που διαδραματίζει το σχολικό κτίριο στην ολόπλευρη ανάπτυξη και διαμόρφωση της συμπεριφοράς και της μόρφωσης των παιδιών»
– Τον πρόεδρο κ. Γιάννη Κατσίνα και την κ. Κατή Κατερίνα του συλλόγου πτυχιούχων Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ Αιτ/νιας) με θέμα «Ασφάλεια και Υγιεινή των Σχολικών Κτιρίων (καταλληλότητα , αντισεισμικός έλεγχος, πυρασφάλεια, φωτισμός, αερισμός, αύλειοι χώροι κλπ.)»
– κ. Λιάτσου Χριστοφορούλα, Νηπιαγωγό –μέλος του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου , από την Επιτροπή Παιδείας της Αυτοδιοικητικής Παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα- Πολίτες σε Δράση» με θέμα «Το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα στην Προσχολική Αγωγή και την αναγκαιότητα συντονισμού του ΔΙΚΤΥΟΥ με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για τα ζητήματα στέγασης των σχολείων».
Παρεμβάσεις έγιναν από:
– κ. Αντώνη Μίκροβα, πρόεδρο της Β΄ΕΛΜΕ για τα προβλήματα στην Β/θμια Εκπ/ση, την
– κ. Τίνα Αθανασοπούλου, υπεύθυνη στο Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου από το σύλλογο Εκπ/κών Λειτουργών Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Αγρινίου, σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου μας.
– Τους εκπρόσωπους του Δήμου Αγρινίου και της Επιτροπής Παιδείας: κ. Σπύρο Αδάμη (πρόεδρο συλλόγου Εκπ/κών Λειτουργών Α/θμιας Εκπ/σης), ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με θέματα που είχαν τεθεί και απάντησε ως υπεύθυνος για τα σχολικά κτίρια του Δήμου,
– κ. Σταύρο, Καμμένο, Δημοτικό Σύμβουλο Αγρινίου, εκ μέρους της παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα- Πολίτες σε Δράση» και την
– κ. Πολυκρήτη Μπαλωμένου, υπεύθυνη από το Δ.Σ. Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης στην Επιτροπή παιδείας του Δήμου Αγρινίου.
Ακολούθησε συζήτηση – διάλογος με τους Δ/ντές και τις Προϊσταμένες των σχολείων, τους προέδρους και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων της περιοχής μας.
Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή μας.
Στη διοργάνωση της εκδήλωσης βοήθησαν από τους Συλλόγους –Μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ:
– Τα δραστήρια μέλη της Ένωσης Γυναικών Παιναιτωλίου «Τριχωνίδα» ,
– Τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Αυτοδιοικητικής Παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα- Πολίτες σε δράση» και του
– Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΑΣ».
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ , θα συνεχίσει την προσπάθειά του να αναδεικνύει τα προβλήματα και τις ευθύνες της πολιτείας και του Δήμου, αναζητώντας παράλληλα άμεσα λύσεις όπου είναι εφικτές, ώστε οι υπεύθυνοι έγκαιρα να προβλέπουν, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν σχολειά, που «την κοινωνία του μέλλοντος πρέπει να δείχνουν και όχι να αντανακλούν τη σημερινή, πίνακας ζωγραφικής να’ναι κι όχι καθρέφτης της μίζερης πραγματικότητας».

Επικοινωνία ΔΙΚΤΥΟΥ: e-mail: distimaag@gmail.com και στα τηλ: 6931227712 & 6978954092

K8KALESMA 10K12K10

 

jkhghjghjgh

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.