Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συζήτηση με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου “Ανθρωποφύλακες” του Π. Κοροβέση

Συζήτηση με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου “Ανθρωποφύλακες” του Π. Κοροβέση

pol-korovesisΟ συγγραφέας και δημοσιογράφος Περικλής Κοροβέσης την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στις 8:00 το βράδυ, με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου – καταγγελία «Ανθρωποφύλακες», από τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων», θα βρίσκεται στη Λέσχη βιβλίου της Αλεξάνδρας Μοσχονά, για μια συνάντηση – συζήτηση , “για τον εγκλεισμό, τα βασανιστήρια, αλλά και τα όσα σήμερα βιώνουμε, ως πολίτες μιας χώρας εξαρτημένης από απάνθρωπες οικονομικές και πολιτικές επιλογές”.

Ο Περικλής Κοροβέσης είναι Έλληνας συγγραφέας και πολιτικός της αριστεράς.
Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Σπούδασε Θέατρο και Σημειολογία και από μικρός μετείχε στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της αριστεράς.
Κατά τη διάρκεια της Χούντας των Συνταγματαρχών φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Το 1989, ύστερα από άρθρο της Αγγελικής Νικολούλη, γίνεται στόχος των διωκτικών αρχών σαν τρομοκράτης.
Το 2007 εκλέχθηκε Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και ήταν μέλος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας για τη φιλία και συνεργασία με τα κοινοβούλια της Γεωργίας, Νότιας Αφρικής και Σουηδίας.
Έχει γράψει πεζά, θέατρο, παιδικά βιβλία και ποίηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.