Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Συζήτηση στη Βουλή για την καρμανιόλα Αντιρρίου–Ιωαννίνων

Συζήτηση στη Βουλή για την καρμανιόλα Αντιρρίου–Ιωαννίνων

Το ζήτημα της επικινδυνότητας του εθνικού οδικού δικτύου Αντιρρίου–Ιωαννίνων, Αμφιλοχίας- Λευκάδας-Πρέβεζας και την καθυστέρηση εργασιών του οδικού άξονα Αμβρακίας–Ακτίου, ανέδειξε το ΚΚΕ στη βουλή.

Ο βουλευτής του Κόμματος, Νίκος Μωραΐτης, κατήγγειλε πως πρόκειται για δρόμο–καρμανιόλα 250 και πλέον χιλιομέτρων, ο οποίος είναι κατασκευασμένος εδώ και μισό αιώνα, χωρίς διαζώματα, με σβησμένες γραμμές και ελλιπέστατο φωτισμό σε πολλά σημεία του.

Πρόσθεσε πως τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά και πως σύμφωνα με την τροχαία και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, περιλαμβάνει μερικά από τα πιο επικίνδυνα σημεία οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα.

Για τον άξονα Αμβρακίας–Ακτίου, κατήγγειλε πως οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες ενώ δεν έχουν λάβει ούτε το δώρο των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Ιονίας Οδού, δήλωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες γενικές διευθύνσεις και την ευρωπαϊκή επιτροπή προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

Σε ό,τι αφορά τον άξονα Αμβρακίας–Ακτίου, τόνισε πως η πρώτη από τις 4 συνολικά εργολαβίες συνεχίζει, ενώ ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος και θα ακολουθηθούν πλέον οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα δημοσίων έργων, για να βρεθεί νέος.

Ο Ν. Μωραΐτης, υπογράμμισε την ανάγκη οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να παλέψουν για αυτοκινητόδρομους ασφαλείς, που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και θα είναι λαϊκή περιουσία
<

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.