Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη Χρυσή Αυγή

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη Χρυσή Αυγή

Ψήφισμα και απόφαση για πλαίσιο δράσεων κατά του φασισμού και του ναζισμού

 DSCN11141-1024x7681-300x239Μια έκτακτη συνεδρίαση για την έγκριση του απολογισμού και μια τακτική για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα υπόλοιπα θέματα περιελάμβανε το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.Στο δεύτερο μέρος ο δήμαρχος Π.Μοσχολιός ζήτησε συζήτηση για το θέμα της Χρυσής Αυγής και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κ. Μοσχολιός σημείωσε πως πρέπει να αφεθεί  η Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της , αλλά πρέπει όλοι να δούμε το πολιτικό θέμα και ως  Αυτοδιοίκηση. «Πρέπει να μας απασχολήσει γιατί αυτό το μόρφωμα ψηφίστηκε από 400.000 ανθρώπους και έχει τόση επιρροή ειδικά στη  νεολαία και συγκεντρώνει δύναμη από πολλά κόμματα» ανέφερε και τόνισε, ακόμη, πως το μοναδικό θέμα της κοινωνίας είναι ο εκφασισμός της απορρίπτοντας τη θεωρία των δύο άκρων. “Δεν υπάρχουν δύο ή πολλά άκρα, μόνο πρωτοβουλίες κατά του εκφασισμού μας ειδικά εδώ στο Αγρίνιο όπου κόσμος έχει εκτελεστεί από το φασισμό“, πρόσθεσε και ζήτησε όχι μόνο να βγει ψήφισμα, άλλα σε συνεργασία με φορείς να γίνουν  αντιφασιστικές πολιτικές και δράσεις.

Ο κ. Νίκος Καζαντζής, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης , ζήτησε “να είμαστε προσεκτικοί με τη διατύπωση των όσων θα πούμε για ένα εκλεγμένο κόμμα” λέγοντας πάντως   πως δεν πήγαινε άλλο με τη δράση της  Χρυσής Αυγής και πως ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς που δρομολόγησαν τις εξελίξεις. Διερωτήθηκε ακόμα “που θα βρισκόμασταν τώρα αν δεν παίρνονταν όλες αυτές οι πρωβουλίες;”  καλώντας “να μη γινόμαστε  βασιλικότεροι του βασιλέως» . Ζήτησε να γίνεται γενική αναφορά στη δημαγωγία και να επισημαίνονται ότι όλα είναι στη  διαδικασία εισαγγελικής πρότασης και  έρευνας από τη δικαιοσύνη.

Ο κ. Δήμας από την ελάσσονα αντιπολίτευση της Λαϊκής Συσπείρωσης   τόνισε πως ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, αφορά σε πολλά διαφορετικά καπιταλιστικά κράη  και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις της Χ.Α. με το εφοπλιστικό  κεφάλαιο. «Δυστυχώς από τον κ. Καζαντζή βλέπω κάποιο δισταγμό“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας, τονίζοντας ότι “κάποιοι προσπαθούν να εξισώσουν το φασισμό με τους κομμουνιστές που είναι πρωτοπόροι των αγώνων“.

Nεότερη ενημέρωση:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Οι τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, στο θέμα της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτουν και αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά την εγκληματική δράση της παρακρατικής συμμορίας, φωτίζοντας ταυτόχρονα το απεχθές πρόσωπο της φασιστικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου:

       Καταδικάζει την άσκηση βίας ως μέσου για την  προώθηση ή επιβολή πολιτικών απόψεων  και πρακτικών, και ζητά την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για την οργάνωση και εκτέλεση των βίαιων επιθέσεων κατά Ελλήνων πολιτών και μεταναστών.

       Καλεί τον Αγρινιώτικο λαό, ανεξάρτητα από  κομματική, πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση, τιμώντας την ιστορία της πόλης, που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος αντιστεκόμενη στον φασισμό, τιμώντας την μνήμη των 120 της Αγίας Τριάδας, των 60εκτελεσθέντων των Καλυβίων και των εκατοντάδων συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι κατά του φασισμού από τους προγόνους του σημερινού φασιστικού μορφώματος, να απομονώσει τους εκφραστές της ναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής.

       Τα υπαρκτά και εντεινόμενα προβλήματα που γεννά η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τροφοδοτούν την προπαγάνδα  της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για την ενίσχυση του φασισμού.

       Ο αγώνας για τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας, πρέπει να συνδυαστεί με τον αγώνα για τη συγκρότηση ενός μαζικού ενωτικού δημοκρατικού μετώπου που θα θέσει στο περιθώριο κάθε μορφής φασιστικό μόρφωμα, διεκδικώντας τη συνεχή ενίσχυση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.

          Ο Δήμος Αγρινίου, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, μετά από διαβούλευση και σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, την πανεπιστημιακή και γενικότερα την εκπαιδευτική κοινότητα, να διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσεων κατά του φασισμού και του ναζισμού, σε όλες τις γειτονιές και τα σχολεία της πόλης μας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. nikoskat

    ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥ

  2. sporos

    γιατι τα μάσαγε η αντιπολιτευση;μα υπαρχει και μια βάση στη χρυσή αυγή που κατι πρεπει να ψηφίσει το μαιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.