Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Με τριήμερο κλείσιμο των δήμων στέλνουν μήνυμα οι δήμαρχοι

Με τριήμερο κλείσιμο των δήμων στέλνουν μήνυμα οι δήμαρχοι

Για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν για την κακή οικονομική κατάσταση των δήμων συνεδρίασαν στην Πάτρα σήμερα  τα μέλη της Εκτακτης Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας. Η πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός ήταν για κλείσιμο όλων των δήμων της Δυτικής Ελλάδας στις 30 Αυγούστου, ημέρα που θα συνεδριάζει η Κεντρική Ένωση των Δήμων με θέμα τις περικοπές των κονδυλίων στους ΟΤΑ, αλλά και για δύο επιπλέον ημέρες την μεθεπόμενη εβδομάδα. Αυτό αποφασίστηκε όπως και να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες ενημέρωσης αφενός των πολιτών και αφετέρου των αρμοδίων και των φορέων σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Στη συνεδρίαση ια την δεινή οικονομική κατάσταση της Αυτοδιοικησης, το παρόν δίνει και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) Κώστας Ασκούνης. Χαρακτηριστικό εξάλλου γεγονός  η παραίτησή  από τη θέση του δημάρχου που κατέθεσε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.
Στη συνέλευση παρέστη και ο νέος Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Μ. Αγγελάκας. Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται, πλήρως, το μέγεθος των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών παροχών, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών και επεσήμανε ότι όλοι στην παρούσα συγκυρία θα πρέπει να έχουμε ως προτεραιότητα την απόφαση της ελληνικής κοινωνίας για παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ, γεγονός που απαιτεί σοβαρή προσπάθεια και θυσίες.

Το video από το thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.