Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Συλλήψεις για “κουλοχέρηδες” και στην Αλυζία

Συλλήψεις για “κουλοχέρηδες” και στην Αλυζία

Εντατικά συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές οι έρευνες και οι συλλήψεις για “ηλεκτρονικά παίγνια” κοινώς…κουλοχέρηδες. Ερευνες έγιναν και στην Αλυζία όπου συνελήφθησαν δύο καταστηματάρχες καθώς ο καθένας τους φέρεται να είχε εγκαταστήσει από ένα μηχάνημα στο μαγαζί του.

 

Νεώτερη  ενημέρωση από το αστυνομικό δελτίο:

Στοχευμένοι Αστυνομικοί έλεγχοι στη Βόνιτσα για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.Συνελήφθησαν, σε δυο περιπτώσεις, δυο ιδιοκτήτες καταστημάτων για «Φρουτάκια» και για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών. Κατασχέθηκαν δυο (2) ηλεκτρονικά τυχερά μηχανήματα.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες (3-2-2012) το απόγευμα, σε δυο περιπτώσεις στη περιοχή της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, δυο ιδιοκτήτες καταστημάτων και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι Αστυνομικοί διενεργήσαν έλεγχο σε καφενείο 51χρονου ημεδαπού, στο Βαρνάκα Αιτωλοακαρνανίας όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός παράνομου ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.

Συνελήφθη ο 51χρονος ιδιοκτήτης, ενώ κατασχέθηκε το παιγνιομηχανήμα και ένα τηλεχειριστήριο με το οποίο μπορούσε να το αποσυνδέει από απόσταση.

Στην δεύτερη περίπτωση, οι Αστυνομικοί διενεργήσαν έλεγχο σε καφενείο 49χρονου ημεδαπού, στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός παράνομου ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.

Συνελήφθη ο 49χρονος ιδιοκτήτης ενώ κατασχέθηκε το παιγνιομηχανημα, το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.

Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.