Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Λειτουργούσε παράνομα και με “φρουτάκια”

Λειτουργούσε παράνομα και με “φρουτάκια”

Κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό πόσο των 48 ευρώ.

Συνελήφθη χθες το βράδυ, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός, άνδρας ηλικίας 38 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος και εγκατάσταση και διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 40χρονο αδελφό του συλληφθέντα ο οποίος αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, στα πλαίσια των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου ενήργησαν έλεγχο σε κατάστημα « ψησταριά – καφέ – μπαρ » του 40χρονου στην Ζεστή Μεσολογγίου όπου διαπίστωσαν ότι λειτουργεί χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκε ο 38χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να έχει εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να λειτουργεί δυο παράνομα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το χρηματικό ποσό των 48 ευρώ που περιείχαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 40χρονου.
“Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ ” αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.