Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο (φωτο-video)

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο (φωτο-video)


DSCN7419

Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε στο κέντρο του Αγρινίου η πορεία που ακολούθησε το συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημοκρατίας και το οποίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα σωματεία- μέλη του με βασικές διεκδικήσεις τη ματαίωση της (ενδεχόμενης) νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, την  κατάργηση των αντεργατικών νόμων , τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας .

Ωστόσο στο συλλαλητήριο συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου δηλώνοντας αντίθετο «στα ψευδοδιλήμματα που τίθενται στο ελληνικό λαό από τη μεριά της κυβέρνησης» .

Ο πρόεδρος του ΣΕΝΑ κ. Δημήτρης Τσιάντας διάβασε το κείμενο που υπέγραψε και έδωσε στη δημοσιότητα χθες το Δ.Σ. του ΣΕΝΑ. «Η κυβερνητική αλλαγή του Ιανουαρίου δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στα χειμαζόμενα κοινωνικά τμήματα, οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν δικαιωθεί.
Πιο συγκεκριμένα η κραυγή αγωνίας που διατυπώσαμε εδώ και τέσσερις μήνες για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νοσοκομείο της πόλης μας δεν έχει εισακουστεί από την νέα πολιτική ηγεσία», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

«Αυτή είναι η δική μας απάντηση στον νέο ωμό εκβιασμό της Συγκυβέρνησης και των δανειστών. Μας ζητάνε να διαλέξουμε ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη, ανάμεσα στο μνημόνιο 47 σελίδων του Γιούνγκερ και στο μνημόνιο των 47σελίδων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η απάντησή μας είναι ότι δεν συμβιβαζόμαστε», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κεντρικός ομιλητής, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος και μέλος της Γραμματείας του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Δημητρουλής. «Δεν πρέπει να μας ξεγελάσουν οι απατεωνιές τους. Υλοποιούν ότι ακριβώς και οι προηγούμενοι. Διεκδικούμε αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. (…). Η ανεργία στους νέους έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όσοι εργάζονται παίρνουν μεροκάματα 20- 25 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτα και χωρίς ασφάλιση. Οι συνάδελφοι που εργάζονται στους οδικούς άξονες είναι όμηροι των σχεδίων της εργοδοσίας. Στην οδό Αμβρακία- Άκτιο το έργο σταμάτησε από τον Φεβρουάριο. Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας για τρείς μήνες και πριν μια εβδομάδα οι εργαζόμενοι «πληρώθηκαν» με την απόλυση τους. Συνολικά οι απολύσεις στο έργο αυτό έφτασαν στις 144. Στην Ιόνια οδό οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε εξαντλητικά ωράρια, με χαμηλά μεροκάματα και μ9ισθούς, μερική ασφάλιση, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών «Αστερίας» όφειλε δεδουλευμένα αρκετών μηνών στους εργαζόμενους, τα οποία και διεκδίκησαν αγωνιστικά με απεργία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κεντρικός ομιλητής.

DSCN7429 DSCN7427 DSCN7426 DSCN7422 DSCN7419 DSCN7415 DSCN7400 DSCN7402 DSCN7403 DSCN7405 DSCN7410 DSCN7413 DSCN7398 DSCN7397 DSCN7396 DSCN7395 DSCN7393 DSCN7392 DSCN7382 DSCN7383 DSCN7384 DSCN7386 DSCN7390

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Άδραξε την μέρα

    Πέρα από την κομματική και ιδεολογική τοποθέτηση του κάθε πολίτη,αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν την κουλτούρα του συνεχούς και καθημερινού αγώνα εναντίον της υποβάθμισης της ζωής του λαού.Αυτό που σε προηγμένες και περισσότερο δημοκρατικές χώρες θεωρείται αυτονόητο.Στη χώρα μας οι βολεμένοι και οι υποψήφιοι βολεμένοι μένουν στο καβούκι τους και στον …καφέ τους.Δυστυχώς ο Έλληνας είναι βαθιά κομματικοποιημένος-ήταν τουλάχιστον μέχρι τα τελευταία χρόνια,γιατί τώρα είναι απλά απαθής,αποσβολωμένος,φοβισμένος και απελπισμένος-και καθόλου πολιτικοποιημένος.Εννοείται ότι και στο ΠΑΜΕ είναι κομματικοποιημένοι αλλά ο ακτιβισμός τους είναι αδιαμφισβήτητος.Και δεν αγωνίζονται για να έχουμε αύριο κιόλας …λαική εξουσία,αλλά για τα στοιχειώδη δικαιώματα και τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας.Με τα λάθη και τις υπερβολές ενδεχομένως.Δεν χρειάζεται να είσαι κομμουνιστής για να αγωνίζεσαι για το αυτονόητο.

  2. thanos

    Περίμενε απο τους κομουνιστές να μας σώσουν το 2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.