Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Ανακύκλωση αγάπης από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Συλλογή καπακιών για αναπηρικό αμαξίδιο 

geg-kapakia-12odimotiko1

Μαθητές της ΕΛΕΠΑΠ παρέλαβαν σήμερα 60.000 και πλέον πλαστικά καπάκια που συγκέντρωσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, με σκοπό να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει:

Η σημερινή ημέρα αποτελεί χαρά και τιμή για το Σχολείο μας, καθώς είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε δύο μαθητές της ΕΛΕΠΑΠ,  συμμαθητές των μαθητών μας, το Βασίλη και τον Σταύρο.
Τα παιδιά παραβρέθηκαν στο Σχολείο μας, συνοδεία των γονιών τους, για να παραλάβουν 60.000 και πλέον πλαστικά καπάκια που συγκέντρωσαν με χαρά και ενθουσιασμό μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και σήμερα. Πέρυσι συγκεντρώθηκαν συνολικά 42.500 καπάκια.
Όλοι μας δεχθήκαμε το πολυτιμότερο  μάθημα αγάπης, αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας.
Ας σημειωθεί ότι το ένα από τα δύο αμαξίδια των παιδιών προμηθεύτηκε από χρήματα που προέρχονται από την ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών.
Για  ένα απλό αναπηρικό καροτσάκι απαιτούνται καπάκια βάρους 1 τόνου (1 κιλό ισούται με 540 καπάκια) και ο αριθμός αυξάνεται αν το καροτσάκι είναι ηλεκτροκίνητο. Με βάρος όμως λιγότερο από 2 γραμμάρια για κάθε καπάκι εμφιαλωμένου νερού, η ποσότητα που πρέπει να συγκεντρωθεί είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έτσι, απαιτούνται περισσότερα από 500.000 καπάκια για να συγκεντρωθεί ένας τόνος πλαστικού.
Αγαπητοί Συνάδελφοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, η προσπάθεια συνεχίζεται. Όλοι μαζί μπορούμε. Στόχος μας κανένα πλαστικό καπάκι να μην πάει χαμένο!

Φώτης Αρ. Χριστοδούλου

Διευθυντής 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

geg-kapakia-12odimotiko2geg-kapakia-12odimotiko4

geg-kapakia-12odimotiko3

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.