Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Συμβιβαστική πρόταση για το γάλα καταθέτει ο Τσαυτάρης

2D235F95814E36696EC68F48B7314EF8Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επικοινώνησε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Θάνος Μωραϊτης
Πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κυβερνητικής κρίσης, που προκαλούν οι προωθούμενες αλλαγές για το γάλα, αναλάβει εντός της ημέρας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος θα καταθέσει συμβιβαστική πρόταση για το νέο καθεστώς, έτσι ώστε να υποχωρήσουν οι αντιδράσεις από τους κτηνοτρόφους και να αρθούν οι αντιρρήσεις των κυβερνητικών βουλευτών, που απειλούν να καταψηφίσουν τη σχετική διάταξη, εάν μείνει ως έχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο κ. Τσαυτάρης επικοινώνησε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Θάνος Μωραίτης, που πρωτοστάτησε στη θύελλα των αντιδράσεων, ο Μιχάλης Κασσής, ο Νίκος Σηφουνάκης και άλλοι, με τους οποίους συζήτησε το πώς θα εκτονωθεί η κρίση και πώς μπορεί να διαμορφωθεί η όποια σχετική διάταξη, για να περάσει από τη Βουλή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρωτοβουλία Τσαυτάρη είναι σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τη Χαριλάου Τρικούπη, που δεν θέλουν να αμαυρωθεί η κοινοβουλευτική εικόνα του κυβερνητικού συνασπισμού από τις αντιδράσεις και τις διαφοροποιήσεις βουλευτών κατά τις κρίσιμες ψηφοφορίες για τη συμφωνία με την τρόικα.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρξε επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με τους παραγωγούς, προκειμένου η όποια συμβιβαστική φόρμουλα βρεθεί να έχει και τη δική τους στήριξη και να μην ανακυκλωθούν οι αντιδράσεις.

Σε κάθε περίπτωση η όποια νέα ρύθμιση «θα είναι εντελώς διαφορετική από την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και την πρόταση του ΟΑΣΑ» διαβεβαίωναν βουλευτές, που μετείχαν στο «κίνημα του γάλατος».

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.