Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Συμβούλιο στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για το σχολικο “καλλικράτη”

Συμβούλιο στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για το σχολικο “καλλικράτη”

O νέος σχολικός χάρτης και η εφαρμογή του στην περίπτωση του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας απασχόλησε χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ειδικότερα η απορρόφηση των Λυκειακών τάξεων Παλαίρου από το Λύκειο Βόνιτσας τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση που προκάλεσαν οι παρατάξεις της μείζονος (του πρώην δημάρχου Ανακτορίου Γ.Αποστολάκη) και ελάσσονος (του Νώντα Τάνταρου) αντιπολίτευσης.
Οι δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης απουσίαζαν (ήταν για ειλημμένες υποχρεώσεις εκτός νομού) από τη συνεδρίαση ωστόσο τέθηκαν (από εκπροσώπους τους) σε διαλογική συζήτηση οι προτάσεις των παρατάξεων για κινητοποιήσεις και για νέο σχεδιασμό του σχολικού χάρτη του δήμου. Σημείο σύγκλισης ήταν η άποψη πως το σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Βόνιτσας με τα σημαντικά κτιριακά προβλήματα (γίνονται μαθήματα και σε κοντέινερ) δεν μπορεί να υποδεχθεί τις Λυκειακές τάξεις του γυμνασίου Παλαίρου). Το λόγο πήραν και εκπρόσωποι των καθηγητών και των γονέων.
Η δημοτική αρχή του Νίκου Σολδάτου (δια των αρμόδιων) αντιδημάρχων επέμεινε στην ανάγκη ομόφωνης απόφασης (στην οποία ουσιαστικά ενσωματώνονται οι απόψεις και των τριών παρατάξεων) όπως και έγινε. Την απόφαση θα καταθέσει ο δήμαρχος σε νέα συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό Έφη Χριστοφιλοπούλου την ερχόμενη εβδομάδα.
Θυμίζουμε ότι συνάντηση έγινε και την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Παιδείας μεταξύ του Νίκου Σολδάτου και της υφυπουργού. Η Δημοτική Αρχή Ακτίου-Βόνιτσας διακρίνει «παράθυρο διαλόγου» από την πολιτική ηγεσία και ελπίζει ότι αυτή θα μεταπεισθεί για την απόφαση που αφορά τις λυκειακές τάξεις του γυμνασίου Παλαίρου.

Στη φωτό το γυμνάσιο της Παλαίρου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.