Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Στις δράσεις για το Νοσοκομείο συμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Στις δράσεις για το Νοσοκομείο συμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

imagesΣυνεδρίασε χθες, Τετάρτη 17-9-2014 το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Μετά την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και την διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, κοινή και ομόθυμη ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο απαξίωσης και προσχεδιασμένης υποβάθμισης, όπως ενημερώνει ο σύλλογος.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Η παντελής έλλειψη ακόμη και βασικών υλικών, η συνεχιζόμενη αποψίλωση από γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και η παρατεταμένη υποχρηματοδότησή του, καθιστούν το μοναδικό ουσιαστικά νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ουσιαστικά ανενεργό και εν δυνάμει επικίνδυνο!!!

Κατάσταση βέβαια στην οποία έχει οδηγηθεί η Δημόσια Υγεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Επειδή το θέμα του Νοσοκομείου Αγρινίου αλλά και η απαίτηση για καθολική, δωρεάν, σύγχρονη, δημόσια υγεία είναι ζητήματα εξαιρετικά σοβαρά και κατεπείγοντα, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αποφάσισε:

–        Να καλέσει τα μέλη του αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας να συμμετέχουν το Σάββατο 20-9-2014 & ώρα 10 πμ στο κομβόι για την Δημόσια Υγεία που διοργανώνουν φορείς της πόλης με αφετηρία τα παλιά σφαγεία και προορισμό – αφού διέλθει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης – το Νοσοκομείο Αγρινίου.

–        Να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες και να επιδιώξει συνεργασίες για μαζικές δράσεις, δημοσιοποιώντας συνολικά τις θέσεις του Συλλόγου σε σχέση με την υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες για δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη παροχή υγείας για όλους.

–        Να φέρει ως κατεπείγον το ζήτημα του Νοσοκομείου στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας από το σύνολο του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου να δεσμευτεί αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες του για ένα ζήτημα που αφορά την υγεία ( την ζωή και τον θάνατο δηλαδή) του συνόλου των δημοτών».

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.