Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Συμπαράσταση Παπαναστασίου στα αιτήματα του Μουσικού Σχολείου

unnamedO Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου και αντιπροσωπεία μαθητών, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία, όπως τόνισαν, διακυβεύουν ακόμα και τη συνέχιση λειτουργίας του σχολείου και ζήτησαν την παρέμβαση του Δημάρχου για την επίλυσή τους.
Ο κ. Παπαναστασίου δεσμεύτηκε ότι το Μουσικό σχολείο θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή του και ανέφερε ότι απέστειλε σχετική επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό.

H επιστολή:

Προς:
Τον κ. Νίκο Φίλη
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας
& Θρησκευμάτων
Κοινοποίηση:
1. Βουλευτές Ν. Αιτ/νίας
2.Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
κ. Κατσιφάρα Απόστολο
3.Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτ/νίας
κ. Σταρακά Χριστίνα

Κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για μία ακόμη σχολική χρονιά παρατηρούνται σοβαρότατες ελλείψεις στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που κοινοποιήθηκε προς το Δήμο Αγρινίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου καταγγέλλει ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα ουσιώδη ζητήματα για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Πιο συγκεκριμένα, εντοπίζονται προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη συνέχιση λειτουργίας του σχολείου, όπως :
– Eλλείψεις καθηγητών μουσικής παιδείας
– Eλλείψεις βιβλίων μουσικής παιδείας
-Aνυπαρξία Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για τα μαθήματα μουσικής παιδείας.
Επιπροσθέτως, δεν έχει ακόμη εξευρεθεί οριστική λύση για τη μεταφορά των μαθητών και παρατηρείται καθυστέρηση στην προκήρυξη και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τη δωρεάν σίτισή τους.

κ. Υπουργέ,
Επειδή τα μουσικά σχολεία είναι διαδημοτικά σχολεία με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και η οριστική επίλυση αυτών των προβλημάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συνέχιση της λειτουργίας τους, παρακαλώ για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση, και είμαι έτοιμος, με την ιδιότητα του Δημάρχου Αγρινίου και του Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, για οποιαδήποτε συνεργασία και αρωγή μου ζητηθεί.

Με τιμή

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.