Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Συμπεράσματα και σκέψεις για την Αριστερά μετά από την επιτυχημένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Μεσολόγγι

Συμπεράσματα και σκέψεις για την Αριστερά μετά από την επιτυχημένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Μεσολόγγι
Παραθέτουμε σκέψεις , συμπεράσματα και συνολικότερους προβληματισμούς σαν ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ , απο τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσολογγίου με θέμα το κλείσιμο του νοσοκομείου της πόλης. ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ γύρω απο την Υγεία και την Παιδεία , όπου τυχαίνει να υπάρχουν και συγκεντρωμένες δυνάμεις της Αριστεράς. Συγκεντρώνουμε δυνάμεις στην υπεράσπιση των δομών του κοινωνικου κράτους . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κάπου να νικήσουμε , να πούμε , no passaran , πίσω απο αυτη τη γραμμή δεν πάω και ας φέρεις όλους τους εισαγγελείς του κόσμου.
Επιτέλους τί θα κάνει η «αλλη»Αριστερά;
1. Το πρώτο σχόλιο θα ήθελα να το απευθύνω στους αντικαπιταλιστές φίλους , μέλη του Κ.Κ.Ε , τμήματα της αριστεράς που οχι απλά αποδομούν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α , αλλα έφτασαν να τον χαρακτηρίσουν «δεκανίκι» της τρικομματικής. Αυτο λοιπόν το δεκανίκι του συστήματος οργάνωσε στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου , μαζί με το κίνημα των πολιτών ,συνδικαλιστές και εργαζόμενους , άνεργους , νέους , συγκέντρωση για τη σωτηρία του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Μια ντουζίνα μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου συγκεντρώνουν υπογραφές σε ψήφισμα για τη σωτηρία της Δημόσια Υγείας με στόχο να οργανωθεί συγκέντρωση ,αφού κατατεθούν οι υπογραφές απο φίλους συνδικαλιστές στα Δ.Σ, ιδέα που βασικά πήραμε απο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πρέβεζας . Παντού , στο ΓΕΝ.ΠΑΤΗΣΙΩΝ ,στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου , στη γενοκτονία των Κέντρων Υγείας , δίνονται σκληρές μάχες για τη σωτηρία των δομών του κοινωνικού κράτους και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρωτοστατεί σε αυτές. Οποιος νομίζει οτι ετσι λειτουργούν τα αστικά κόμματα , πρέπει να τo πάρει αλλιώς… Οι πιο μελετημένοι , θα σου πούν , είναι όμως ρεφορμιστικός , δεν μιλάει ανοικτά για την αναγκαιότητα της επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας. Σε αυτο το επιχείρημα πρέπει να αντιτάξουμε σύντομα , οτι :
Η ελληνική αριστερά στις μυλόπετρες της ιστορίας.
2) Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι ιδιότυπου τύπου μεταρρυθμιστικό κόμμα, προέκυψε μέσα απο τις αναζητήσεις της αριστεράς για μια συνέχεια , μετα τη συντριπτική εμπειρία του 1989.1 Ως γνωστόν είναι Μέτωπο δυνάμεων και ενιαίο κόμμα να γίνει , όπως όλα τα μεγάλα ρεύματα της Αριστεράς , θα εχει στο εσωτερικό του αριστερά και δεξιά ,ενδεχομένως και κεντριστική πτέρυγα. Δεν είναι ΚΚΕ στα ζητήματα δημοκρατίας και η κοινή δράση με δυνάμεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , είναι εφικτή υπο προυποθέσεις ,για όλες τις εκφάνσεις της Αριστεράς.
3. Σήμερα , σε αντίθεση με τις αναμετρήσεις των Δεκεμβριανών , του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ή των Ιουλιανών , δεν υπάρχει και δεν παίζει κανέναν ρόλο, το κέντρο της Τρίτης Διεθνούς που σταδιακά καθόρισε την πολιτική των Κ.Κ ,σύμφωνα με τις ανάγκες της Σοβιετικής Διπλωματίας.Ηδη απο το 1937 είχαν καταργηθεί τα σοβιέτ σαν ζωντανά κύτταρα της εργατικής εξουσίας και η γραφειοκρατία μπήκε στο κενό καταλαμβάνοντας το κράτος.Οι εργάτες σε ύφεση, μεσα απο τις τιτάνιες θυσίες του εμφυλίου-οι αγρότες να μην μπορούν να ανταλλάξουν τα προιόντα τους με μηχανήματα,γιατι είχε ατονήσει εως παραλύσει η βιομηχανικη παραγωγή και σταδιακά οι αγρότες γίνονταν εχθρικοί στη Σοβιετική εξουσία. Ο μόνος χώρος όπου μπορούσε να διεξαχθεί πάλη πάνω στον προσανατολισμό της νεαρής Σοβιετικης εξουσίας ηταν το κόμμα των Μπολσεβίκων.Την μισοέδωσε ο Τρότσκι ,την έχασε και εξοντώθηκε σταδιακά όλη η παλαιά φρουρά των Μπολσεβίκων, μαζί και όλες οι εξέχουσες μορφές της Επανάστασης. Είναι αδύνατον να κυβερνήσεις ενα κράτος ταξικής εκμετάλλευσης πια , με επαγγελματίες ,έμπειρους επαναστάτες.Οι δίκες της Μόσχας έλυσαν αυτο το πρόβλημα. Με την επικράτηση της Σταλινικής φράξιας , επανεμφανίστηκε ο εθνικισμός-ο μεγαλορώσικος σωβινισμός που έλεγε και ο Λένιν.Αυτο , φάνηκε κραυγαλέα με τους εθνικούς σπαραγμούς που ακολούθησαν την πτώση των καθεστώτων.Ο εθνικισμός επι «υπαρκτού σοσιαλισμού» ανθούσε. Το πρώτο Σοβιετικό Σύνταγμα της ίδιας χρονιάς αποτυπώνει όλες τις ανατροπές των κατακτήσεων του Οκτώβρη και τα νέα προνόμια της γραφειοκρατίας.
3. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είναι ενας παγιωμένος ρεφορμιστικός στρατός , τύπου Κ.Κ.Ε. Κάθε πρωτοπόρος αγωνιστής μπορεί ακόμα ,να βρεί θέση στις γραμμές του. Ενω εχει ρεύμα επιρροής στην ελληνική κοινωνία, θέσεις που μπορεί να πεί κανείς οτι ηγεμόνευσαν σε μεγάλα τμήματα μισθωτών,αλλα δεν εχει ακόμα παγιώσει δεσμούς οργανωμένους με σημαντικά τμήματα της εργατικής τάξης.
Αντικαπιταλιστικές δυνάμεις συνέβαλαν σαν ιδρυτικές δυνάμεις , σήκωσαν βάρη , στοχοποιήθηκαν , έδωσαν τη μάχη για το κόμμα των εργαζομένων , για να είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σήμερα αυτο που είναι. Να εχουν την ευκαιρία να μετέχουν , να διδάξουν και να διδαχτούν , οικοδομώντας οργανώσεις ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε κλάδους και γειτονιές. Επαναστατική πτέρυγα στα πλαίσια της αριστερής αντιπολίτευσης ,θα χρειαστεί να είναι η Δ.Ε.Α-ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ. Οι δυνάμεις της αρ.πλατφόρμας είναι η υπόσχεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στους εργαζόμενους για την επόμενη μέρα.Εκεί είναι η θέση των κομμουνιστών,των ριζοσπαστών,των αγωνιστών.
Προτεραιότητα η υπεράσπιση των ζωτικών αναγκών και δικαιωμάτων των εργατολαικών στρωμάτων.
4) Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ Μεσολογγίου εχει συνδικαλιστικούς , συναδερφικούς και ανθρώπινους δεσμούς με τους εργαζομένους του Νοσοκ. Μεσολογίου. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη στάση των παρατάξεων , των στελεχών , των παραγόντων , αλλα είδαμε μια αξιοπρεπέστατη συγκέντρωση , μάζεμα υπογραφών , σημαίες (δωρεά του Κόκκινου Δικτύου) , δραστήριοι σύντροφοι να πηγαινοέρχονται. Χαιρέτησε επίσης ο Β.Κωστάρας , πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού . Επιτέλους ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μεσολογγίου επιχείρησε να βγάλει στο δρόμο μερικές 100άδες ανθρώπους για να ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ : ΣΥΓΧΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ
Η Γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου , παρότι ενήμερη, οτι μιση ώρα παραπέρα , στο Μεσολόγγι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α οργανώνει συλλαλητήριο για τη Δημόσια Υγεία , για ενα πραγματικό νοσοκομείο που θα σώσει ανθρώπινες ζωές, αποφασίζει να καλέσει ίδια μέρα , ίδια ώρα,(την ακριβώς επόμενη), μια τελείως απροετοίμαστη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εργοδοτικό πραξικόπημα της ΕΡΤ. Εκατοντάδες προκηρύξεις έμειναν στα γραφεία , ούτε στοιχειώδες σχέδιο για το τί προτείνουμε στον κόσμο , (υπάρχουν και στο Αγρίνιο απολυμένοι , επισφαλώς εργαζόμενοι ,άνεργοι) και κυρίως χωρίς κανένα σχέδιο για το τί συνέχεια θα προτείνουμε στον κόσμο που θα έρθει . Οι νέοι-εες ΣΥ.ΡΙΖ.Α, καλούνται να φτιάξουν νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου , οχι παραμάγαζο των φοιτητών του ΣΥΝ , αλλα ΖΩΝΤΑΝΉ , ΛΑΙΚΉ , ΕΡΓΑΤΙΚΉ , ΣΠΟΥΔΆΖΟΥΣΑ, ΜΑΘΗΤΙΚΗ νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ Αγρινίου.Είναι προυπόθεση η συμμετοχή της νεολαίας στην κομματική ζωή και κυρίως στις πρωτοβουλίες που παίρνονται απο την τοπική κομματική οργάνωση, κύρια όσες είναι προσανατολισμένες στην εργατική τάξη.
Επιτέλους δεν καταλαβαίνουμε τι θα κόστιζε, να στηρίξει η οργάνωση Αγρινίου , μια εργατική συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο Μεσολόγγι και η διαμαρτυρία για τη ΕΡΤ να γίνει 1 μέρα αργότερα , αφού προηγηθεί και μια προπαγανδιστική δουλειά στη νεολαία ,στον κάθε δημοκράτη που δεν ανέχεται τη συστηματική απαγόρευση των απεργιών σαν μέσω άσκησης δημοκρατικής διακυβέρνησης.Αποτελεί εκτροπή απο κάθε εννοια δημοκρατίας και πρέπει να ανατραπεί by all means necessary(Μalcom X)-με όλα τα μέσα.
Μερικά πράγματα είναι πάνω απο τη διαμόρφωση εσωκομματικών συσχετισμών. Αφορούν την οικοδόμηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και πρέπει να αντιμετωπίζονται με πνεύμα μαζικού εργατολαικού κόμματος και οχι με πνεύμα κλειστού ομίλου , ελιτίστικου και πηγαδάκικου.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ θα συνεχίσει το μάζεμα υπογραφών και θα σχεδιάσει απο κοινού ,μεταξύ των φίλων της,την άμεση συνέχεια. Προσδοκούμε στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΌ , ΚΑΤΑΡΧΉΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΏΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ.
EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
epitropiagona-agriniou.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.