Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: να παραιτηθεί ο Γαλούνης

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: να παραιτηθεί ο Γαλούνης

sympolitia xiromeriton gia teli alyzias 1632016Η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» καλεί τον δήμαρχο Ερωτόκριτο Γαλούνη να παραιτηθεί μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση που έχει προκύψει με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του . Αναλυτικά:

Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών θεωρεί το θέμα που έχει προκύψει με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Δημάρχου παρά πολύ σοβαρό για να σφυρίζει αδιάφορα, όπως κάνει ο συνδυασμός που διοικεί το Δήμο Ξηρομέρου.
Έτσι μετά την αποτυχημένη απόπειρα, εξ αιτίας της άρνησης της πλειοψηφίας στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα, επανήλθαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 11/3, με αίτημα το διορισμό Δικηγόρου ο οποίος θα παρίσταται σε όλη τη διαδικασία…..

Στον πρώην Δήμο Αλυζίας σύμφωνα με το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών έχει βεβαιωθεί ότι υπεξαιρέθηκαν χιλιάδες ευρώ. Η υπεξαίρεση είναι βεβαιωμένη, ανεξάρτητα από το αν ήρθε ή δεν ήρθε χαρτί στον Δήμαρχο και ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης αν και όποτε αυτή γίνει.
Ο Δήμος Ξηρομέρου λοιπόν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τηδικαστική διαδικασία από το στάδιο της ανάκρισης μέχρι τέλος και να απαιτήσει τα βεβαιωθέντα και υπεξαιρεθέντα χρήματα από τον πρώην Δήμο Αλυζίας.
Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που δε διοριστεί Δικηγόρος τώρα, ο οποίος θα παρακολουθεί και θα προασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου, η Οικονομική Επιτροπή και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος.
Η απάντηση του Δημάρχου στο αίτημα μας, ήταν ότι θα πορευθεί με βάση ότι ορίζει ο νόμος, ακόμα και Δικηγόρο θα διορίσει αν αυτό επιτάσσει ο νόμος, ώστε να λάμψει η αλήθεια.
Επανερχόμενοι λοιπόν ζητάμε από τον Δήμαρχο να παραιτηθεί μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε ανάμειξή – παρέμβαση του από τη θέση του Δημάρχου, διευκολύνοντας τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του την ίδια μεταχείριση που επιφύλαξε και στην υπάλληλο του Δήμου, την οποία έθεσε σε αναστολή καθηκόντων συμμορφούμενος με το έγγραφο που εστάλη στο Δήμο από την Εισαγγελία και το οποίο κατηγορεί την υπάλληλο για τα ίδια περίπου αδικήματα που κατηγορείται και ο ίδιος και τέλος βγάζοντας το Δήμο από την περιδίνηση που είναι έτοιμος να εισέλθει, ταυτίζοντας το μέλλον το δικό του με το μέλλον του Δήμου Ξηρομέρου.

http://xiromeronews.blogspot.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.