Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνάδελφοι μιλούν για τον αδικοχαμένο υπαρχιφύλακα

koi-fylakes-malandrinou

Συντετριμμένοι είναι οι συνάδελφοι του άτυχου υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, πολλοί εκ των οποίων έλκουν την καταγωγή τους από το Αγρίνιο.

Ο Γιώργος Τσιρώνης που δολοφονήθηκε σήμερα στις 2 περίπου το μεσημέρι από Αλβανό ισοβίτη των φυλακών Μαλανδρίνου με τρεις μαχαιριές στην καρωτίδα, ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου.

Παντρεμένος, πατέρας μιας κόρης, μαθήτριας λυκείου και ενός αγοριού φοιτητή στην Αθήνα, ο Γιώργος Τσιρώνης εργάζονταν ως σωφρονιστικός υπάλληλος από το 1997 και το 2001 μετατέθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου.Παλαιότερα διατηρούσε ιχθυοπωλείο μαζί με  τον αδερφό του, στο κέντρο του Αγρινίου.

Ο εκλιπών ήταν μάλιστα και κουμπάρος με τον διευθυντή των φυλακών Μαλανδρίνου κ. Βασίλη Γκορτζά, ο οποίος και κατάγεται από το Δοκίμι Αγρινίου.

Το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον Αγρινιώτη συνάδελφο του θύματος, κ. Γρηγόρη Πάνου, που εργάζεται από την 2000 που άνοιξαν οι φυλακές στο Μαλανδρίνο, ως εξωτερικός φύλακας.

«Ο Γιώργος ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος. Χαρούμενος, ευγενικός και με χιούμορ. Στη δουλειά του υπήρξε άψογος. Ήταν αυτό που λέμε «μπροστάρης» και με τους κρατουμένους είχε πολύ καλές σχέσεις», εξηγεί ο κ. Πάνου,  ο οποίος επισημαίνει πως στην βάρδια αυτή, ήταν και άλλοι Αγρινιώτες, αφού συνηθίζεται ,για πρακτικούς λόγους, να συνταξιδεύουν τις ημέρες της βάρδιας από Αγρίνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος που διαδραματίστηκε η τραγωδία, δεν προορίζονταν για κελί αλλά για χώρος συγκέντρωσης των κρατουμένων, αφού οι φυλακές Μαλανδρίνου προβλέπεται να στεγάζουν σε κάθε κελί μέχρι δύο κρατουμένους, αλλά λόγω της συμφόρησης των φυλακών χρησιμοποιούνταν ως τέτοιο, με αποτέλεσμα μπροστά στο φονικό να είναι επτά ακόμη συγκρατούμενοι του Αλβανού ισοβίτη.

Το έγκλημα έγινε άλλωστε κατά τη διάρκεια της επιστροφής των κρατουμένων στα κελιά τους, συνοδεία του άτυχου σωφρονιστικού υπαλλήλου.

“Είχαμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος”

To Σωματείο Εργαζομένων του “Καταστήματος Κράτησης” Μαλανδρίνου εξάλλου εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: “Μετά το θλιβερό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Συναδέλφου-Φίλου-Πατέρα Γεωργίου Τσιρώνη, νιώθουμε την ανάγκη εν πρώτοις να εκφράσουμε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του. Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε.
Έχουμε επισημάνει επανελειμμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ!!!!””

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. pol

  Οι κακοποιοί στην Ελλάδα έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους αστυνομικούς, σωφρονιστικούς, και γενικά από τον ΝΌΜΙΜΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΊΤΗ.
  Όλοι οι αλλοδαποί έχουν δικαίωμα να σπάνε να ληστεύουν να σκοτώνουν να βιάζουν να κακοποιούν και γενικά να κάνουν ότι γουστάρουν στην Ελληνική επικράτεια.
  Σε κελί 1Χ1 στην απομόνωση 20 μέτρα κάτω από τη γή και με αλυσίδες στα πόδια ΘΑ ΓΙΝΌΤΑΝΕ ΚΆΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
  ΤΟ μόνο που ξέρουνε στην Ελλάδα του 200??? είναι να δίνουνε άδειες σε βαρυποινίτες ισοβίτες και γενικά πάσης φύσεως κατακάθια της κοινωνίας.
  Συλλυπητήρια στην οικογένειά του άτυχου συμπατριώτη, ΚΑΙ κουράγιο στους οικείους του, στήριξη στα παιδιά του από την <>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.