Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Συνάντηση Αγγελόπουλου με Ρώσους δημοσιογράφους

Συνάντηση Αγγελόπουλου με  Ρώσους δημοσιογράφους

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για τις δυνατότητες της τοπικής οικονομίας, του παραγωγικού τομέα και κυρίως του τουρισμού ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος τους δεκατρείς Ρώσους δημοσιογράφους οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα προκειμένου να καλύψουν την τελετή αφής της Φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στην πόλη Σότσι της Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2014.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι εργάζονται ως αρχισυντάκτες σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ δέκα πόλεων της Ρωσίας, επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, ιερές μονές, εκκλησίες, μουσεία, ιαματικές πηγές, ενώ ενημερώθηκαν και για τις υποδομές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και για το πως η Περιφέρεια εφαρμόζει το σχεδιασμό της για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Μετά την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας οι Ρώσοι ανταποκριτές επισκέφθηκαν και την Αχαΐα, προσκύνησαν την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα, η οποία πρόσφατα είχε μεταφερθεί στη Ρωσία, ενώ είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Αγγελόπουλο.

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη ενημερώθηκαν για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και το πώς εφαρμόζονται, τις αντιδράσεις των πολιτών και τα ποσοστά της ανεργίας, ενώ τέθηκαν ερωτήματα για τη στήριξη που υπάρχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις δυνατότητες της τοπικής οικονομίας, του παραγωγικού τομέα και του τουρισμού.

Επιπλέον ο κ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε τους Ρώσους δημοσιογράφους ότι ειδικά φέτος κατεγράφη αύξηση των Ρώσων τουριστών, που επισκέφθηκαν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μετά το τέλος της συνάντησης οι δημοσιογράφοι μετέβησαν στα Καλάβρυτα, όπου επισκέφθηκαν το μουσείο του Ολοκαυτώματος, την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, ενώ προσκύνησαν την Τίμια Κάρα του Αγίου Αλεξίου, πολιούχου των Καλαβρύτων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκαναν πλήρη καταγραφή τόσο των γεγονότων όσο και των χώρων που ξεναγήθηκαν, αποκομίζοντας σημαντικό υλικό που θα χρησιμοποιήσουν στα ρεπορτάζ τους τα οποία θα προβληθούν στα μέσα που εργάζονται στη χώρα τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.