Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Συνάντηση για την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Συνάντηση για την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Συνάντηση εργασίας Στελεχών Εκπαίδευσης για την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

???????????????????????????????Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα τον προγραμματισμό και την οργάνωση των δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της καθιέρωσης της «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαρής Θεόδωρος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χριστοπούλου Σοφία, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής κ. Κούρου Ασημίνα και κ. Σιακκής Γεώργιος, οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας κ.κ. Μητρογιάννη Γεωργία, κ. Κοτρέτσου Πολυξένη και κ. Τσακαλίδης Χαράλαμπος αντίστοιχα και ο Περιφερειακός Υπεύθυνος του ΣΕΓΑΣ Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμα Kids’ Athletics κ. Ποσονίδης Χαράλαμπος.
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώνεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων του «Κοινωνικού Σχολείου» ενώ οι ενταγμένες, σε αυτήν, δράσεις θα υλοποιούνται με βιωματικό τρόπο αξιοποιώντας τις αρχές και τις μεθόδους που διέπουν το σχολικό αθλητισμό. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού κάθε σχολικής χρονιάς θα συνδέεται με κεντρικό θεματικό άξονα ευρύτερου μαθησιακού ενδιαφέροντος. Ο θεματικός άξονας για το σχολικό έτος 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας δόθηκαν όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή ποικίλων αθλητικών και κινητικών δραστηριοτήτων καθώς και καλλιτεχνικών και χορευτικών δρώμενων, με θεματολογία συναφή με τον ανωτέρω θεματικό άξονα, σε όλες τις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα αποτελέσει μια πραγματική ευκαιρία για όλη τη σχολική κοινότητα να αναγνωρίσουν τη συμβολή του αθλητισμού στην καλλιέργεια αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων που στο σύνολό τους συμβάλουν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών και στο “ευ ζην” γενικότερα.
Σχετικά με την ανωτέρω συνάντηση ο κ. Μπαρής υπογράμμισε: «Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου, αναδεικνύει την παρεμβατική δυναμική της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας. Επιπροσθέτως, ο κεντρικός θεματικός άξονας για τη φετινή σχολική χρονιά δημιουργεί το πλαίσιο για την υλοποίηση δράσεων με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και τη συνδρομή γονέων και τοπικών φορέων.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία έτσι ώστε οι μαθητές, μέσα από τις υλοποιούμενες βιωματικές δράσεις, να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, της ευγενούς άμιλλας και της προσωπικής υπέρβασης».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.