Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Τι συζήτησαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών με την Σταράκα

Τι συζήτησαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών με την Σταράκα

Συνάντηση εργασίας στο Μεσολόγγι πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας (πρόεδρος και αντιπρόεδρος), με την αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  κ. Χριστίνα Σταρακά, η οποία ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.2 u039Cu0395u03A3u039Fu039Bu039Fu0393u0393u0399 22 12 2014

Ειδικότερα από τους αστυνομικούς γνωστοποιήθηκαν στην αντιπεριφερειάρχη οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή όπως υφίστανται και δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών.

Σημαντική θέση στη συζήτηση   κατέλαβε η έξαρση της εγκληματικότητας που δυστυχώς δικαιώνει τις επισημάνσεις της Ένωσης  , για τις ιδιαιτερότητες – ιδιομορφίες της περιοχής μας. Τονίστηκε ότι αστυνόμευση χρειάζεται όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια. Το έγκλημα δεν κάνει εξαιρέσεις, δεν έχει γεωγραφικά όρια, είναι φαινόμενο που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και η αντιμετώπιση του είναι υπόθεση όλων μας, ανέφεραν οι αστυνομικοί

Παράλληλα εξέφρασαν το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για την επικινδυνότητα του Εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τον τρόπο  αντιμετώπισης των κινδύνων. Άμεση είναι η ανάγκη αντικατάστασης της φθαρμένης σήμανσης, άλλα και η βελτίωσης όπου απαιτείται, σύμφωνα με τις προτάσεις των υπηρεσιών τροχαίας, του ηλεκτροφωτισμού και της διαγράμμισης των οδών, τόνισαν.

Ανέφεραν ως   σημαντικό  να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα (Ε.Σ.Π.Α.), με χρηματοδότηση των δράσεων, για ίδρυση οργάνωση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού για όλους, που εργάζονται σε κυλιόμενες βάρδιες (Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί, νοσηλευτές, γιατροί κλπ) και ζήτησαν  να ληφθεί μέριμνα   για πλήρη λειτουργία και στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των κλινικών του νοσοκομείου Αγρινίου.

Σημείωσαν πως μεγάλη ανάγκη υπάρχει για ίδρυση οργάνωση και λειτουργία νέων αστυνομικών υπηρεσιών όπως, Αστυνομική Υποδιεύθυνση Βόνιτσας, Α.Τ. Περιφέρειας Δήμου Αγρινίου, Αστυνομική Υπηρεσία αστυνόμευσης του Αερολιμένα Ακτίου-Βόνιτσας Αιτ/νιας, Τμήμα Αλλοδαπών, Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας Οδού κλπ., ζητήματα που έχουν κατατεθεί ως τεκμηριωμένες προτάσεις της Ένωσης στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από την αντιπεριφερειάρχη ζητήθηκε η στήριξη των δίκαιων αιτημάτων.

Η κυρία Σταρακά από την πλευρά της δήλωσε τα εξής: « Για τη συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου εκτελούνται ήδη έργα επτά εκατομμυρίων ευρώ (7.000.000 €). Για τον ίδιο σκοπό, κατατέθηκε ήδη ολοκληρωμένη πρόταση, για επιπλέον εργασίες, έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000€). Επίσης, εκτελούνται ήδη εργασίες αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού και θα δημοπρατηθεί άμεσα η διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και εγώ προσωπικά Θα είμαστε  αρωγοί σε κάθε δίκαιο αίτημα της Ένωσης σας, αλλά και ολόκληρου του κλάδου ».

Πρόθεση των εκπροσώπων των αστυνομικών  είναι να συνεχιστούν οι συναντήσεις εργασίας με όλους τους φορείς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.