Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Συνάντηση με φοιτητές του Αγρινίου είχε η Χρ. Σταρακά

Συνάντηση με φοιτητές του Αγρινίου είχε η Χρ. Σταρακά

po-staraka-foitites

Στα γραφεία της Π.Ε. στο Αγρίνιο τους υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά.

Στο γραφείο της, στις εγκαταστάσεις της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, υποδέχτηκε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά αντιπροσωπεία φοιτητών από τις πανεπιστημιακές σχολές στο Αγρίνιο.

Η σχετική  ανακοίνωση  αναφέρει πως έγινε μια ειλικρινής, άμεση και εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση στην οποία οι φοιτητές επαναβεβαίωσαν ότι ο χωροταξικό ζήτημα δεν είναι το πρώτιστο θέμα για εκείνους.

Η αξία του πτυχίου τους, τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματά τους, οι υποδομές, οι συνθήκες διαβίωσης, όπως η σίτιση και η στέγαση, καθώς και τεχνικά θέματα, όπως τα μέλη των ΔΕΠ, το διοικητικό προσωπικό και το ακαδημαϊκό περιβάλλον, ήταν εκείνα που προέταξαν με σαφήνεια

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Σταρακά εξέφρασε την κατανόησή της στα αιτήματα των φοιτητών παρατηρώντας ότι όλα τα παραπάνω είναι μέσα στις δυνατότητες των πανεπιστημιακών σχολών στο Αγρίνιο. Όμως απαιτούνται εκείνες οι πολιτικές αποφάσεις, από την κεντρική κυβέρνηση, που θα δώσουν λύση στα δίκαια αυτά αιτήματα και θα γίνουν κτήμα πρωτίστως των σχολών, αλλά και της πόλης του Αγρινίου.
«Είναι σαφές ότι οι φοιτητές έχουν δίκιο να αγωνιούν για τη μόρφωση και την αξία των πτυχίων τους. Οι λύσεις είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να δοθούν με αποφάσεις που θα σέβονται τις ανάγκες τους και είναι πολιτικές. Παράλληλα οι ίδιες λύσεις είναι εκείνες που δεν θα στερήσουν από το Αγρίνιο δομές που τόσο έχει ανάγκη μια περιοχή 100 χιλιάδων κατοίκων, η οποία μάλιστα προσφέρει στην ακαδημαϊκή ζωή της χώρας εδώ και πολλά χρόνια. Οι υπεύθυνοι δεν είναι τα παιδιά μας, αλλά εκείνοι που έχουν τον τελικό λόγο στον κεντρικό σχεδιασμό της Παιδείας μας», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. φοιτητής εισπράκτορας

    Ιμε φιτιτις.περασα με ;12. Μ φτενε οι βλαχι αγρινιοτες γιατι μου εταξε οκαθιγιτιε να τουν παου πατρΑ για να παρι ποντους (λεκτορ).για να τον παο θα ξεχσο τα πιτογιρα π βαζο απο τσεπι μ (;;;-) κ θα κιταξο συμφερον μπας κ παρο μαθιμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.