Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Συνάντηση της Διαδικτυακής Κοινότητας που διασώζει την τοπική ιστορία “Αγρίνιο-Γλυκές Μνήμες”

Συνάντηση της Διαδικτυακής Κοινότητας που διασώζει την τοπική ιστορία “Αγρίνιο-Γλυκές Μνήμες”

1 2 3 4

Έχει γίνει κατά καιρούς λόγος για την τοπική ιστορία. Και αξίζει τον κόπο να γίνει πολύ περισσότερος ακόμα λόγος όταν βρίσκονται άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, με άπειρο φωτογραφικό και αφηγηματικό υλικό να συγκροτούν διαδικτυακή κοινότητα στο facebook  με την επωνυμία “Αγρίνιο Γλυκές Μνήμες” και να ανεβάζουν το υλικό τους αλλά και τις αναμνήσεις τους για την ιστορία αυτής της πόλης. Το αξιοσημείωτο αυτής της ομάδας είναι ότι εστιάζει αρκετά στην πόλη του Αγρινίου. 

Οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Αυτό έγινε για πρώτη φορά σε γνωστό στέκι της πόλης.  Επρόκειτο για παλιούς αγρινιώτες , προσωπικότητες ξεχωριστές με θετική άυρα, μεγάλης μεν ηλικίας αλλά άριστοι χρήστες του διαδικτύου.  Τη συνάντηση περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το παρακάτω post της κας  Γίτσας Ναστούλη ( από τους πρωτοπόρους αυτής της προσπάθειας) στον τοίχο της διαδικτακής κοινότητας την οποία μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://www.facebook.com/groups/agriniomemories/

“Μια ωραία βραδυά!!!
Μια συνάντηση διαδικτυακών φίλων, μια γνωριμία με ανθρώπους που συνομιλούσαμε μέσα από την σελίδα «Αγρίνιο….Γλυκές Μνήμες».
Άτομα που λατρεύουν την πόλη μας, με τα καλά της και τα κακά της.
Η συνάντηση έγινε χθες βράδυ, στο «νεογέννητο» εδεσματοπωλείο, με την πιο χαρακτηριστική Αγρινιώτικη ονομασία «Ούι»!!!
Αναπολήσαμε την παλιά μας πόλη, θυμηθήκαμε γεγονότα και πρόσωπα που άφησαν την δική τους σφραγίδα στο πέρασμα των χρόνων και «ονειρευτήκαμε» το Αγρίνιο του μέλλοντος…
Συγκινητική η προσφορά ενός Αγρινιώτη, που δεν ζει στην πόλη μας, αλλά «φρόντισε» και κέρασε όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν στην συνάντηση. Aris, ευχαριστούμε πολύ!!!!»
Με την υπόσχεση ότι δεν θα …χαθούμε και με την ευωδιά των μπουκετών της γαρδένιας που πρόσφερε ο φίλος Γιώργος, σε κάθε κυρία της παρέας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον επόμενο μήνα, περιμένοντας και τους Αγρινιώτες της διασποράς.”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.