Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Συνάντηση με Σκουρλέτη για την εκτροπή

po-epitropi-kata-tis-ektropis

Τη  θέση της κυβέρνησης ότι το σχέδιο για την εκτροπή του Αχελώου αποτελεί παρελθόν, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε το απόγευμα με την επιτροπή φορέων Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου. Τη θέση αυτή, όπως δήλωσε ο υπουργός, θα διατυπώσει η Διοίκηση και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την εκδίκαση της σχετικής προσφυγής.

Στη συνάντηση  παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ενώ παρέστησαν ,μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Υφαντής, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Σ.Κωστίκογλου , ο πρόεδρος του τμήματος Αγρινίου του ΤΕΕ Κ. Ρόκος καθώς και ο κ. Δ. Καπώνης, Σύμβουλος Ανάπτυξης της ΠΕΔ και Γραμματέας της Επιτροπής κατά της εκτροπής του Αχελώου. Παρών ήταν και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος.

Η εξέλιξη αυτή, είπε ο Γιώργος Βαρεμένος, «είναι πολύ θετική και στην ουσία ανατρέπει την εκτροπή της λογικής και τον βιασμό της φύσης που προώθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιχειρώντας να παρακάμψουν με τεχνάσματα τα ευρωπαϊκά πλαίσια». Δεν πρόκειται για τοπικιστικούς ανταγωνισμούς, τόνισε, αλλά για μια «εθνική επιλογή που πρέπει να συνεχιστεί με έργα ανάπτυξης και στη Θεσσαλία και στην Αιτωλοακαρνανία». Στο πλαίσιο μιας τέτοιας πολιτικής ισόρροπης ανάπτυξης, κατέληξε ο Γιώργος Βαρεμένος, πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε υπόψη το γεγονός ότι η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει σημαντικό μέρος των υδατικών της πόρων για τις ανάγκες άλλων περιοχών, και του Λεκανοπεδίου Αττικής.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.