Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνέντευξη του Ανδρέα Μακρυπίδη στο agrinionews

Συνέντευξη του Ανδρέα Μακρυπίδη στο agrinionews
Τι έχει να περιμένει η Αιτωλοακαρνανία από μία κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
Η Αιτωλοακαρνανία, ο τόπος μας, αξίζει και δικαιούται ένα καλύτερο αύριο. Με σαφή στόχο και συγκεκριμένες προτεραιότητες μπορούμε και θα πετύχουμε μία νέα αναπτυξιακή πορεία. Άξονες και δεσμεύσεις μας, στο πλαίσιο αυτό είναι:
– Η υλοποίηση μιας σειράς υποδομών, όπως ο δυτικός οδικός άξονας και τα παράλληλα οδικά δίκτυα. Ειδικότερα, η σύνδεση του δυτικού οδικού άξονα με το Πλατυγιάλι Αστακού και η Παράκαμψη της Αμφιλοχίας με την κατασκευή του οδικού δικτύου Αμβρακίας – Ακτίου. Η κατασκευή των οδικών δικτύων: Αγρίνιο – Καρπενήσι, Θέρμο – Ναύπακτος, Παρατριχώνια οδός.
– Η υλοποίηση σύγχρονων κτιριακών υποδομών και η δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης.
– Η ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Αγρινίου.
Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι στον αγροτικό τομέα. Βασική μας προτεραιότητα είναι η στήριξη των αγροτών μέσω προγραμμάτων για την παραγωγή νέων ποιοτικών και ανταγωνιστικών γεωργικών προϊόντων. Για την κτηνοτροφία προωθούμε προγράμματα στήριξης για την αύξηση του αριθμού των κτηνοτροφικών μονάδων, τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και την τυποποίηση και εμπορία των κτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι Αιτωλοακαρνάνες αγρότες να περιμένουν καλύτερες μέρες;
Είναι γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος τα τελευταία χρόνια είδε το εισόδημά του να συρρικνώνεται, με τις τιμές των προϊόντων από τη μία να κατρακυλούν και το κόστος παραγωγής από την άλλη να εκτινάσσεται. Μέλος και εγώ αγροτικής και πολύτεκνης οικογένειας μπορώ να καταλάβω τη δύσκολη θέση την οποία βιώνουν οι χιλιάδες αγρότες του νομού μας και της χώρας μας.
Ο έλληνας αγρότης δικαιούται και αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει συγκεκριμένες θέσεις, με βασική προτεραιότητα για τον τόπο μας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Στηρίζουμε τον αγρότη και το εισόδημά του. Γι’ αυτό και μεταξύ άλλων, προτείνουμε με βάση τα στοιχεία της παραγωγής του 2007, την αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης. Καταθέσαμε τον Οκτώβριο του 2008 αυτή την πρόταση στη Βουλή, που την απέρριψε βεβαίως η κυβέρνηση της Ν.Δ. Εάν γινόταν δεκτή η πρότασή μας, θα αυξανόταν η επιστροφή Φ.Π.Α. που πήρανε οι αγρότες το 2008 για όλα τα προϊόντα.

Πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αν και εφόσον σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα μπορέσει να οδηγήσει την οικονομία σε Ανάπτυξη, δεδομένου και του δυσμενούς κλίματος στην παγκόσμια οικονομία.;
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο και πλήρως τεκμηριωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, με άμεσες δράσεις, όπως η ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής μας. Στόχος είναι η στήριξη της αγοράς, η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, η αναδιανομή, η προστασία των ανέργων, το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα. Δημιουργούμε τη βάση για την ανάπτυξη του αύριο.
Η κυβέρνησή μας θα καταθέσει ένα νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που θα συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα εγγυάται στο βάθος τριετίας την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και τη σταδιακή αποκλιμάκωση του ελλείμματος και του χρέους Παράλληλα, θα καταθέσουμε στη Βουλή ένα τριετές σχέδιο Προϋπολογισμού. Με ρεαλιστικές εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας και την απόδοση των μέτρων περιορισμού της σπατάλης και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Άμεσα θα δώσουμε πνοή στην αγορά, με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του Α.Ε.Π. από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του Ε.Σ.Π.Α. Με ένεση ρευστότητας στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, με τη Δημιουργία Ταμείου Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας για τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με αλλαγές στον Τειρεσία και βελτιώσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Έχουμε το όραμα και τη βούληση να θέσουμε τη χώρα σε νέα αναπτυξιακή τροχιά.

Πως κρίνετε την συνεχώς αυξανόμενη τάση των νέων ανθρώπων για ενημέρωση των πολιτικών πεπραγμένων από το διαδικτύο.
«Μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής, οι σύγχρονες τεχνολογίες και το διαδίκτυο είναι απαραίτητα εργαλεία ενημέρωσης, πληροφόρησης και επικοινωνίας για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Τα blog και το Facebook μας βοηθάνε να μοιραζόμαστε ιδέες, απόψεις, συναισθήματα και εμπειρίες.
Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και συγχρόνως δέσμευση να συνεχίσω τον αγώνα μαζί τους μέχρι την τελική ΝΙΚΗ. Μόνο το ΠΑΣΟΚ, που θα είναι η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της χώρας μετά τις εθνικές εκλογές, μπορεί με τη νέα προγραμματική του θέση, τις αξίες, τις ιδέες και τους στόχους του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τον τόπο μας».

Ως υποψήφιος βουλευτής του Νομού μας, θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους συμπατριώτες μας;
Πάντα αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, χωρίς συμβιβασμούς και υποκρισία. Προσωπικά για μένα, η Βουλή δεν είναι αυτοσκοπός. Δεν υπήρξα ‘‘παιδί του κομματικού μηχανισμού’’ που επιβλήθηκε στη κοινωνία. Από τους κοινωνικούς αγώνες έγινα γνωστός στη πολιτική και αυτό αποτελεί μια σημαντική πορεία και κληρονομιά.
Οι συμπατριώτες μου Αιτωλοακαρνάνες το ξέρουν αυτό και το αναγνωρίζουν. Όπως πάντα έτσι και τώρα θα συνεχίζω να αγωνίζομαι, μέσα και έξω από τη βουλή, με όλες μου τις δυνάμεις για το αύριο του τόπου μας, για μία δίκαιη κοινωνία, για το μέλλον των παιδιών μας.
Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας ευλογημένος τόπος, με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Χρέος μας είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα δώσουν στο τόπο μας νέα ώθηση και δυναμική. Σε αυτόν το αγώνα, ήμουν, είμαι και θα είμαι μπροστάρης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.