Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Συνέντευξη του προέδρου του ΚΤΕΛ κ. Καψιαμπέτη Γεώργιου στο agrinionews

Συνέντευξη του προέδρου του ΚΤΕΛ κ. Καψιαμπέτη Γεώργιου στο agrinionews


Σήμερα Πέμπτη 15 Απριλίου το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας γυρίζει σελίδα καθώς τίθεται σε λειτουργία ο νέος υπερσύγχρονος σταθμός στην πόλη του Αγρινίου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8-5-2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00 και προσκαλείται όλο το κοινό να παραστεί.
Εν μέσω λοιπόν οικονομικής κρίσης, με το κόστος της βενζίνης να εκτινάσσεται στα ύψη, το ΚΤΕΛ αποτελεί μια αξιόπιστη και οικονομική λύση. Εμείς επιλέξαμε την ημέρα αυτή να πάρουμε συνέντευξη από τον πρόεδρο του κ Γεώργιο Καψιαμπέτη, ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια άναβάθμισε καταλυτικά τις υπεραστικές συγκοινωνίες του τόπου μας.
Κ. Καψιαμπέτη μπορείτε να μας δώσετε μερικές πληροφορίες για το νέο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στο Αγρίνιο ;

Το μεγαλύτερο ΚΤΕΛ της Ελλάδος με το μεγαλύτερο στόλο απέκτησε επιτέλους τη δική του στέγη. Όπως διαπιστώσατε κι εσείς είναι από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα , αφού πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο με λειτουργικούς χώρους για το επιβατικό κοινό . Είναι ένας σταθμός με υποδομές για τα επόμενα τουλάχιστον πενήντα χρόνια. Ο σταθμός κατασκευάστηκε σε οικόπεδο 13 στρεμμάτων και θέλουμε να πιστεύουμε ότι βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της πόλης.
Τι περιλαμβάνουν οι νέες εγκαταστάσεις ;
Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν έκταση 2.500 τ.μ. και περιλαμβάνουν εκδοτήρια εισιτηρίων, αίθουσα αναμονής, καφετέρια για καπνίζοντες και μη, μίνι μάρκετ, εστιατόριο, τουριστικό γραφείο, δύο μηχανήματα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της ALPHA BANK , υποδομές για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες , κατάστημα 80 τ.μ. μη υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποθήκη ασυνόδευτων μικροδεμάτων, 500 τ.μ. στον πρώτο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας, αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων 400 τ.μ. στον δεύτερο όροφο , 1.000 τ.μ. υπόγειο για το αρχείο της εταιρείας μας , ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος με δυνατότητα ηλεκτροδότησης του κτιρίου σε περίπτωση διακοπής ρεύματος , στεγασμένες ρεμίζες για φορτοεκφόρτωση 10 λεωφορείων ταυτόχρονα , χώρος για αναμονή 11 εφεδρικών λεωφορείων , στεγασμένο πάρκινγκ 50 θέσεων Ι.Χ. αυτοκινήτων καθώς και 70 υπαίθριων θέσεων , αφετηρία αστικών λεωφορείων ,αφετηρία ΤΑΞΙ , μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία Οδηγήτρια και χώρος πράσινου 3.000 τ.μ. με αυτονομία άρδευσης.
Πως χρηματοδοτήθηκαν όλα τα παραπάνω ;
Η υλοποίηση του παραπάνω έργου έγινε με ομολογιακό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και μάλιστα με χαμηλό επιτόκιο περίπου 1,5% .
Ποιο είναι το κοινωνικό πρόσωπο της ΚΤΕΛ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Α.Ε. ;
Πρέπει να γνωρίζετε ότι η εταιρεία μας εκτελεί πραγματικά κοινωνικό έργο, δεδομένου ότι εξυπηρετεί όλα τα τοπικά διαμερίσματα του νομού με μηδαμινή επιβατική κίνηση χωρίς να χρηματοδοτείται από το κράτος. Ακόμη, παρέχει έκπτωση στα εισιτήρια σε διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως : πολύτεκνους , φοιτητές στρατιώτες, μαθητές, εργαζομένους χωρίς και πάλι να χρηματοδοτείται από το κράτος. Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι η εταιρεία μας απορρόφησε την αύξηση του Φ.Π.Α. των εισιτηρίων από 9% σε 10% καθώς και την αύξηση του Φ.Π.Α. των ασυνόδευτων μικροδεμάτων από 19% σε 21% .
Θα μας πείτε λίγα λόγια για το στόλο της εταιρείας σας ;
Διαθέτουμε 177 σύγχρονα λεωφορεία με μέσο όρο ηλικίας κάτω των οκτώ ετών και θέλω να επισημάνω ότι τριάντα από αυτά είναι ολοκαίνουργα και εκατό πενταετίας.
Υπάρχουν επόμενα σχέδια για την εταιρείας σας ;
Στα επόμενα σχέδια μας περιλαμβάνεται η αγορά οικοπέδου και κατασκευή σταθμού στην πόλη του Μεσολογγίου καθώς και η κατασκευή σταθμού στο ιδιόκτητο οικόπεδο μας στην πόλη της Ναυπάκτου .
Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο ;
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση αυτού του έργου και ιδιαίτερα το νομάρχη Αιτωλ/νιας κ. Σώκο Ευθύμιο, το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Μοσχολιό Παύλο και όλους τους μετόχους που με την στήριξη τους μου έδωσαν δύναμη προκειμένου να φέρω εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο .
Θα ήταν παράληψη μου να μην αναφέρω το μηχανικό κ. Λίνο Μπλέτσα ένα νέο άνθρωπο της περιοχής μας που ήταν ο εμπνευστής του συγκεκριμένου σχεδίου και δεν διέψευσε ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες μας .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.