Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες σε θέσεις μάχης

Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες σε θέσεις μάχης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι πολλών από τις ενώσεις που συμμετέχουν στο συντονιστικό της κοινής δράσης που έχει δημιουργηθεί για την απεργιακή κινητοποίηση της 19ης του μήνα, μεθαύριο Τετάρτη(υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση είναι στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Ειρήνης).
Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν εκτός από τον πρόεδρο της Ο.Ε.Α και Ράπτη και οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, των κρεοπωλών, του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, των αρτοποιών και των επισκευαστών αυτοκινήτων, κ.κ. Μπεσίνης, Παπαθανάσης, Μπαϊρακτάρης, Τσούνης και Στυλίδης αντίστοιχα.
Ο κ. Μπεσίνης αρχικά τόνισε ότι οι έμποροι κλείνουν τα μαγαζιά τους για μια μέρα για να μην κλείσουν για πάντα και καλούν ειδικά τους ανθρώπους της εργασίας αλλά και της ανεργίας που, όπως είπε, σύντομα θα είναι και η πλειοψηφία στη χώρα. «Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ως μονόδρομο για τη χώρα την ανικανότητα της κυβέρνησης και την ανυπαρξία του πολιτικού μας προσωπικού» δήλωσε.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Μπαϊρακτάρης ο οποίος θύμισε ότι ο δημόσιος τομέας είναι σε συνεχείς αγωνιστικές δράσεις εδώ και μήνες από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ακόμα και ότι η απεργία για τον κλάδο του είναι 48ωρη και την Πέμπτη, ενώ παράλληλα προανήγγειλε για αύριο καταλήψεις στην Περιφέρεια και στις ενότητες για τα χαράτσια, την εξαθλίωση και τις απολύσεις που φέρνει η εφεδρεία όπως τόνισε. «Να σωθούν οι άνθρωποι» ήταν τα λόγια του.
Από την πλευρά του ο κ. Ράπτης τόνισε: «Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε ένα νομοθετικό σώμα να μην μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας. Ζητάμε την απόσυρση του πολυνοσμοσχεδίου, που είναι και φορολογικό και γι’ αυτό συμμετέχουμε στην πλατεία Ειρήνης την Τετάρτη.

Απόδειξη πόσο λάθος πολιτικές εφαρμόζονται είναι ότι στον τουρισμό, όπου ο ΦΠΑ πήγε στο 6%, ο τζίρος ανέβηκε στο 17%!. Η ΓΣΕΒΕΕ πανελλαδικά δίνει αγώνα για όλα τα παραπάνω».
Από την πλευρά τους οι κ.κ. Παπαθανάσης και Τσούνης τόνισαν ότι ο εμπορικός κόσμος οι μικρές επιχειρήσεις έχουν στοχοποιηθεί και ότι ο αγώνας πλέον είναι καθαρά και μόνο για την επιβίωση με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι πνιγμένη στα χρέη.

Τέλος, απαντώντας από κοινού σε ερώτηση οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θεωρούν ότι η κίνησή τους έχει μέλλον στην σημερινή εποχή. Ακόμη ότι οι κοινές δράσεις θα ενισχυθούν και στη συνέχεια, κάτι που και στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί αλλά δεν προχώρησε γιατί τότε οι διάφοροι κλάδοι δεν είχαν αντιληφθεί ότι πρόκειται για «πολιτικό πρόβλημα του οικονομικού συστήματος», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Να σημειωθεί ότι και ο κλάδος εστίασης και αναψυχής έχει δεσμευθεί ότι θα κρατήσει τα μαγαζιά που εκπροσωπεί κλειστά, μέχρι τις 11 το πρωί, ώστε να μην παρουσιαστεί το γνωστό φαινόμενο της «διαμαρτυρίας από τα καφέ».

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.