Δευτέρα, Απρίλιος 22, 2019

Συνέντευξη Τύπου ΚΚΕ: «Καμιά ελπίδα για την αγροτιά μέσα στην Ε.Ε» (video)

DSCN8155
«Έρχονται στον τόπο του εγκλήματος. Ο Αποστόλου προσπάθησε να ξεγελάσει τους αγρότες και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι μέσα στην Ε.Ε. δεν υπάρχουν ελπίδες για την αγροτιά». Αυτή ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη σε ερώτηση για την επίσκεψη στη Λεπενού την Πέμπτη του πρώην αναπληρωτή υπουργού για τα αγροτικά θέματα κ. Αποστόλου. Εξηγώντας έτσι πως βλέπει το κόμμα του την αγροτική πολιτική που εφαρμόστηκε στο 7μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ακόμη:«ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την αντιαγροτική πολιτική σκορπίζοντας αυταπάτες για την Ε.Ε.,ενώ ξέρει τις επιπτώσεις που θα έχει η ΚΑΠ».
Τα παραπάνω ειπώθηκαν στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου με θέμα τα προβλήματα των αγροτών την οποία παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης, στα γραφεία του κόμματος στο Αγρίνιο. Μαζί του ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση , επίσης υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ κ. Δημήτρης Δήμας, ο οποίος ανέφερε ότι «το ποιοι φταίνε για την όλη κατάσταση, σε συνδυασμό με τις προτάσεις του ΚΚΕ, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μεταξύ άλλων κριτήριο ψήφου για ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές»
«Όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ είναι στην κατεύθυνση της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών. Το 3ο μνημόνιο δίνει τη χαριστική βολή στη μικρομεσαία αγροτιά, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την νέα ΚΑΠ. Τα μέτρα του μνημονίου που θα ψηφιστούν μετά τις εκλογές προβλέπουν νέα φορολόγηση των αγροτών σε πρώτη φάση στο 20% και στη συνέχεια μέχρι και 26 ή 29%, καθώς και φορολόγηση των επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ», είπε κατά την εισήγησή του ο κ. Μωραΐτης, κάνοντας λόγο για χιλιάδες ανασφάλιστους αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία, για κατάργηση των επιδοτήσεων στο πετρέλαιο κίνησης και βάναυση φορολόγηση για να προσθέσει:»Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές που θα πλήξουν τα μικρομεσαία στρώματα».Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη μνεία έκανε στην «Χρυσή Αυγή» αποκαλώντας την «το μαντρόσκυλο του συστήματος που έχει μάλιστα βάλει πλάτη για να περάσει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική», ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που «υπέγραφε ρυθμίσεις σαν εκείνη των 100 δόσεων», όπως είπε.
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπύρος Κοτοπούλης, ο οποίος ανέφερε:»Διακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά φεύγουν από την αγροτιά. Ο μικρομεσαίος αγρότης χάνει και οι μεσάζοντες κερδίζουν», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι όλες αυτές οι δυνάμεις που απευθύνονται στον αγροτικό κόσμο δεν έχουν καμία επαφή με τους αγρότες και απλά τους προσεγγίζουν τώρα για να κλέψουν την ψήφο τους για ακόμη μια φορά.DSCN8154 DSCN8156

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.