Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

Συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

Νωρίτερα στα γραφεία του ΚΚΕ στο Αγρίνιο δόθηκε ενημερωτική συνέντευξη προς τους εκπροσώπους του Τύπου από την Ν.Ε. του ΚΚΕ και τη Ν.Ο. της ΚΝΕ. Την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος και της νεολαίας του για το θέμα έκαναν οι κ.κ Δήμας και Σιατής εξηγώντας ότι οι θέσεις του ΚΚΕ πάνω στο θέμα είναι διαχρονικές και όχι ευκαιριακές και ψηφοθηρικές. Θεωρούν το νέο νομοσχέδιο που πάει να περάσει η παρούσα κυβέρνηση ως ένα νόμο επικίνδυνο και αντιδραστικό που έρχεται να εκπληρώσει-όπως ανέφεραν -τις επιταγές της Ε.Ε. και στη ουσία να σπρώξει τη νεολαία στην ναρκω-υποταγή και την παραίτηση.
Οι δυο ομιλητές έφεραν τα παραδείγματα της Αργεντινής το 2001 που πάνω στη χρεοκοπία της εμφανίστηκε ένα νέο πολύ δραστικό ναρκωτικό, το «πάκο», με το προσωνύμιο «ο εξολοθρευτής των φτωχών», αλλά και παραδείγματα από τη πορεία των ναρκωτικών σε χώρες με «ανοχή» όπως η Ολλανδία και η Ελβετία όπου η χρήση αυξήθηκε παρά το διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά.
«Το ΚΚΕ είναι μόνο απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ και σε αυτό το θέμα ενώ διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από Συριζα και ΔΗΜ.ΑΡ που θα πρέπει να θεωρούν δικαίωση το νομοσχέδιο αυτό καθώς αγωνίστηκαν για τη χορήγηση υποκατάστατων και έχουν ρόλο στα σχέδια υποταγής της νεολαίας». Σύμφωνα με τους δυο εισηγητές, μέσα στον καπιταλισμό η χειραφέτηση από τα ναρκωτικά δεν είναι δυνατή, παρόλα ταύτα όμως, το ΚΚΕ προτείνει τα λεγόμενα στεγνά προγράμματα(π.χ. «18 άνω») καθώς και την ενδυνάμωση των δομών που βοηθούν τους χρήστες να μην καταλήξουν στη φυλακή κάτι που όπως είπαν δεν κάνει η «κρατική πρέζα» που χορηγούν τα νοσοκομεία, δηλαδή η μεθαδόνη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.