Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Συνένωση με Άρτα θέλουν στο Μενίδι!

Συνένωση με Άρτα θέλουν στο Μενίδι!

Συνένωση με την Άρτα επιθυμούν οι κάτοικοι του Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας, επαναφέροντας τη βούλησή τους αυτή στην επικαιρότητα με αφορμή τον «Καλλικράτη». Για την προώθηση του στόχου, Επιτροπή Αγώνα από κατοίκους του Μενιδίου ανάρτησε πανό σε δύο σημεία, στο οποίο αναγράφεται: «Διεκδικούμε να ενταχθεί το Μενίδι στην περιοχή Άρτας με το σχέδιο Καλλικράτης».
Ο Γιώργος Μπόβης, εκ της Επιτροπής Αγώνα Μενιδίου δήλωσε αναφορικά με τις θέσεις της Επιτροπής:«Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας από την άνοιξη του 2008, όταν διαφάνηκε ότι πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η αλλαγή στη διοικητική δομή της χώρας. Για να πετύχουμε το στόχο μας, ο οποίος παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, χρειάζεται προετοιμασία και μεθοδικότητα. Η αδράνεια και η ατολμία μας την περίοδο εκείνη, μας φέρνει σε δυσμενή θέση, τη στιγμή που άλλοι δήμοι κατάφεραν να προωθήσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις στην χωροταξική πρόταση του ΙΤΑ (Αύγουστος 2008). Δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι. Περίπου, μετά τα μέσα του επόμενου μήνα, θα δοθεί στη δημοσιότητα η χωροταξική πρόταση της κυβέρνησης. Αν θέλουμε να πετύχουμε, δε δικαιούμαστε να περιμένουμε απαθείς τις εξελίξεις, πρέπει να διεκδικήσουμε το αίτημα μας προς όλες τις κατευθύνσεις και αποφασιστικά. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να πείσουμε αν μπορούμε, τους συντάκτες της πρότασης να μας συμπεριλάβουν στην περιοχή Άρτας, γιατί εκτός από συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, αυτό αποτελεί και συμφέρον της χώρας. Η κρίσιμη κατάσταση που διανύουμε στην οικονομία πρέπει να μας δώσει το έναυσμα για πραγματικά σύγχρονη μεταρρύθμιση. Κι όποιος γνωρίζει τη γεωδιαμόρφωση και τα γενικότερα δίκτυα υποδομών στην περιοχή, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί γιατί η διεκδίκησή μας έχει οφέλη για την εθνική οικονομία, τη διοικητική αποτελεσματικότητα και το περιβάλλον. Αν δεν καταφέρουμε τίποτα στην πρώτη φάση, θα αξιολογήσουμε με τι τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε το στόχο στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης. Η ένταξη του Μενιδίου στην περιοχή Άρτας με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (σχέδιο “Καλλικράτης”) είναι χρόνιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχή μας. Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει ουσιαστική μεταρρύθμιση κι όχι μπαλώματα, να δημιουργήσει τη σύγχρονη Ελλάδα του 21ου αιώνα, πρέπει να μη δεσμευτεί από τις προσπάθειες κάποιων, που για να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τις αλλαγές μόνο στους υπάρχοντες νομούς και περιφέρειες. Πρέπει να δει πραγματικά προς το μέλλον και το πραγματικό συμφέρον της χώρας. Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ του ψηφίσματος στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (18-20 Ιαν 2010), δείχνει προοδευτικό πνεύμα, προτείνοντας τη δυνατότητα να συνενωθούν δήμοι που ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς και περιφέρειες.

Ομόφωνη απόφαση
Η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μενιδίου (με όλους τους δημοτικούς συμβούλους παρόντες) το Νοέμβριο του 2009, αντικατοπτρίζει τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων για ένταξή μας στην περιοχή Άρτας. Επίσης υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις όλων των τοπικών σωματείων και συλλόγων που απερίφραστα δηλώνουν το ίδιο. Δε μπορεί κανένας να επικαλεστεί ως ιερότερη τη θέση για διατήρηση του σημερινού status quo. Ιερότερη είναι λαϊκή θέληση, ιερότερο είναι το συμφέρον της χώρας. Και δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα με τις τρέχουσες χρηματοδοτήσεις, όπως … μπορεί να ισχυριστούν κάποιοι. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι αλλαγές αφορούν τις επόμενες 10ετίες του τόπου και δεν αντέχουν να σταθούν στην ίδια ζυγαριά με κάποιες χρηματοδοτήσεις. Θα είναι άδικο να μην πετύχουμε αυτό τον σημαντικό για τον τόπο μας στόχο. Η επιτυχία, στο μεγαλύτερο βαθμό, εξαρτάται από την δική μας απάθεια ή την αποφασιστική διεκδίκηση».”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.