Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου

Μεταξύ Αθηνών και Αγρινίου μοιράζει, όπως μαθαίνουμε, το χρόνο του το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Λεωνίδας Υφαντής. Ο λόγος δεν είναι ούτε προσωπικός ούτε επαγγελματικός, αλλά καθαρά θεσμικός. Ο κ. Υφαντής γνωρίζει πολύ καλά, ότι η ίδρυση του Εφετείου στην πόλη μας αφενός μεν βρίσκεται προ των πυλών, αφετέρου δε ελλοχεύουν πολλές δυσκολίες και παγίδες που αν δεν καμφθούν είναι ικανές να φρενάρουν την όλη προσπάθεια.

 Έτσι, περί τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, βρέθηκε ακόμη μια φορά για το σκοπό αυτό στην πρωτεύουσα. Αρχικώς, έδωσε το παρόν στο ΣτΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για το ακριβές περιεχόμενο και τις έως τώρα νομικές κινήσεις των Δικηγόρων του Μεσολογγίου και του Δήμου Ναυπακτίας. H νεότερη εξέλιξη εν προκειμένω, είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Ιεράς Πόλεως εκτός από αίτηση ακύρωσης κατέθεσε και αίτηση αναστολής. Εν συνεχεία, ο κ. Υφαντής συναντήθηκε προσωπικά με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με βασικό θέμα συζήτησης την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο. Η εν λόγω επαφή έγινε μέσα σε ιδιαίτερα καλό κλίμα δίχως όμως να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματά της. Βέβαια, για το ακριβές περιεχόμενο των όσων ελέχθησαν μεταξύ των δύο ανδρών ενημερώθηκαν σήμερα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης.

 Σε κάθε περίπτωση άπαντες τηρούν σιγή ιχθύος επί του παρόντος, αναμένοντας τις όποιες εξελίξεις εντός Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν και εφόσον λειτουργήσει το Εφετείο θα δημιουργηθούν κατά πάσα πιθανότητα 2 νέες θέσεις δικαστικών λειτουργών, ενώ οι υπόλοιπες θα καλυφθούν με μεταθέσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.