Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Συναντήσεις Ντόρας στο Αγρίνιο

Συναντήσεις Ντόρας στο Αγρίνιο

Δήλωσε στο πλευρό της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου

Η περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζεται με επαφές της αυτή την ώρα στο Μεσολόγγι.
Χθες βράδυ μίλησε σε περίπου 150 στελέχη της στο Αγρίνιο. Σήμερα στο Αγρίνιο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο Π.Τσιχριτζή και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Εκεί ενημερώθηκε για την κατάσταση και τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, όπως η δυστοκία στην προώθηση προγραμμάτων από την Πολιτεία ( χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΙΝΤΕRREG 4) .
Νωρίτερα συνάντηση με την κυρία Μπακογιάννη είχε στο Δημαρχείο Αγρινίου ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μοσχολιός.Ο κ. Μοσχολιός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κα Μπακογιάννη για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες του νέου Δήμου Αγρινίου οι οποίες μπορούν να γίνουν πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αυτοδιοίκηση λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των θεσμοθετημένων πόρων από την κεντρική εξουσία.
« Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η κα Μπακογιάννη επισκέφθηκε την πόλη αλλά και το Δημαρχείο Αγρινίου, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι σέβεται και τιμά το θεσμό της Αυτοδιοίκησης τον οποίο άλλωστε έχει υπηρετήσει.
Συζητήσαμε τα θέματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και την Αυτοδιοίκηση, τα οποία γνωρίζει πολύ καλά.
Για εμάς είναι σημαντική η παρουσία της γιατί έχει ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση και προσβλέπουμε όλοι οι Αυτοδιοικητικοί και στη δική της συμβολή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Αυτοδιοίκηση».
Από την πλευρά της η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον εαυτό της μεγάλη φίλη της Αυτοδιοίκησης δηλώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τους Δήμους.
« Με χαρά επισκέφθηκα τον Δήμαρχο Αγρινίου με τον οποίο κουβεντιάσαμε τα ζητήματα που απασχολούν το νέο Δήμο. Είναι μια δύσκολη περίοδος για την Αυτοδιοίκηση γιατί αυτό το πολύ σημαντικό νέο θεσμικό πλαίσιο ΄΄ο Καλλικράτης΄΄ συνέπεσε με τη μεγάλη οικονομική κρίση.Είναι εξαιρετικά σημαντικό όμως να πετύχει. Οι Δήμοι σήμερα αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω των μειωμένων κρατικών επιχορηγήσεων και αυτό το οποίο είπα στον κ. Μοσχολιό στο βαθμό που μπορεί η Δημοκρατική Συμμαχία να είναι χρήσιμη, θα σταθούμε στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης και εδώ στην Αιτωλοακαρνανία ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που πιστεύω ότι έχει ανάγκη».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.