Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Συνδέθηκαν 4 Φωτοβολταϊκά πάρκα στο Δήμο Θέρμου.

Συνδέθηκαν 4 Φωτοβολταϊκά πάρκα στο Δήμο Θέρμου.


Οι πρώτοι 4 φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνδέθηκαν με τη ΔΕΗ 19 και 20 Μαρτίου 2010 στο Δήμο Θέρμου από τις Εταιρείες ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΑΠΟΚΟΥΡΟΥ(2 X 100 Kw) ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ(2 X 100 KW).
Ο σκοπός των επενδύσεων είναι η παραγωγή και η πώληση στη ΔΕΗ ηλεκτρικού ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά συστήματα.
Η αναμενόμενη ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και για τα 4 πάρκα ανέρχεται περίπου στις 560.000 KWh.Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε ετήσια παραγωγή της τάξης των 1400 kWh ανά εγκατεστημένο kWp, δηλαδή capacity factor λίγο μεγαλύτερο του 15%.
Με τη λειτουργία του θα αντισταθμίσει περίπου 580 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.
Η εν λόγω αντιστάθμιση αντιστοιχεί σε δασική έκταση 600 στρεμμάτων.

Το εγγεκριμένο παραγωγικό δυναμικό των 2 εταιριών έιναι συνολικά 1,9 MW. Από αυτά το 1,6 MW της εταιρείας ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΑΠΟΚΟΥΡΟΥ και το 0,3 MW της εταιρείας ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ.
Όλοι οι φ/β σταθμοί διαθέτουν πλήρη έλεγχο και διαχείριση καθώς και πλήθος αισθητηρίων (ηλιακής ακτινοβολίας, ταχύτητας ανέμου, θερμοκρασίας φωτοβολταϊκών,θερμοκρασίας περιβάλλοντος κ.α.) για σωστή εκτίμηση της απόδοσης κάθε στιγμή. Το σύστημα παρακολούθησης τους δίνει τη δυνατότητα αποστολής σε πραγματικό χρόνο των αναφορών παραγωγής ενέργειας, εικόνων μέσω καμερών(24 ώρες) αλλά και των του συστήματος.Όλα τα δεδομένα καταγράφονται στον server και παρακολουθούνται από οπουδήποτε στον πλανήτη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.